Dumheter

SD-topp uppmanade ”kryptonazister” att skriva om Sahlins svärson och hans hudfärg

Idag avslöjade Expressen och stiftelsen Expo att SD-toppen Pavel Gamov haft utförliga mejlkonversationer med Nationaldemokraterna, ett parti som SD:s ledning kallar för ”kryptonazister”. I mejlkonversationen uppmanar Gamov Nationaldemokraterna att skriva om Mona Sahlins dotter på grund av att hon gift sig med en svart man. Något Gamov kallar för en ”fadäs”.

Gamov menar alltså först att han inte minns händelsen, men ändrar sig snart och säger istället att han var politiskt omogen. Han påstår även att han inte var aktiv i partiet vid tillfället:

– Jag var politiskt vilsen. Jag tyckte väl kanske inte allt i Sverigedemokraterna var som jag tyckte att det skulle vara. Jag kände till att det fanns ett parti som hette Nationaldemokraterna och jag har uppenbarligen haft vissa kontakter med dem. Men under de kontakterna har jag förstått att det är inget parti som jag vill ha att göra med.

– Ända sedan jag engagerat mig i Sverigedemokraterna har jag mognat som person och politiker. Det här visar på en stor politisk omognad och stora klavertramp från min sida. Det är nåt jag ångrar väldigt djupt.

Det verkar som om du mest vill sopa undan spåren för du tackar dem för deras arbete som de utför och du pratar om deras kamp.

– Jag vet inte vad jag syftar på med det.

Gamov säger att det pågick kampanjer från ND om att locka över SD-sympatisörer till partiet och att han ”gått på de här lögnerna”.

Han har inte berättat för Sverigedemokraterna om sina kontakter med högt uppsatta nationaldemokrater.

Är det här förenligt med nolltoleransen som Jimmie Åkesson aviserade för några år sedan?

– Jag kan konstatera att jag gjorde de här sakerna innan jag var aktiv som sverigedemokrat. Jag var väldigt vilsen och omogen. Jag var väldigt ung, jag är ung än i dag. Jag ångrar det här väldigt djupt. Det är rent ut sagt pinsamt.

Men Expo kan nu avslöja att Gamov ljuger om när han blev aktiv i Sverigedemokraterna, då han i maj 2010 sa såhär till Uppsala Fria:

Jag har varit aktiv i partiet sedan två år tillbaka. Det var genom internet som jag fick tillgång till ocensurerad och korrekt information, som lett till att jag engagerat mig politiskt, säger Pavel Gamov, som är Sverigedemokrat och som trots sin relativt korta politiska karriär utgör partiets förstanamn i Uppsala

Det placerar alltså Gamov som aktiv i SD redan 2008 och inte som han påstår efter 2009.

Liar, liar pants on fire….

tumblr_ma2fk7J1ok1ry10fwo1_500


Stötta vår verksamhet
  • 4
    Delningar