Dumheter

SD:s ledning tillåter nazimärke i riksdagen – har förbjudits i tyska parlamentet

gif
Written by Atilla Yoldas

Fritt fram för sverigedemokrater att bära nazistsymboler!

Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen säger till Nyheter24 att man från partiets sida aldrig brukar kommentera företrädares kläder. Kinnunen ser inga problem med den klädsel som Stenqvist burit under Almedalen. Motivering?

– I det här fallet kan man konstatera att det ej förekommer några politiska budskap på kepsen eller andra kläder av samma märke. Det är ett arabiskt företag som äger märket och det finns ingenting som tyder på att ägarna tillhör någon politisk rörelse, säger Kinnunen och fortsätter:

– Det kontroversiella här tycks vara att märket blivit populärt bland extremister i andra länder men vi kan inte klandra någon som bär ett plagg på grund av vilka andra som bär liknande kläder.

Det presschefen passande nog ”glömmer” att tillägga är att märket i fråga – Thor Steinar – har klassificerats  som olagligt av staten i Tyskland och förbjudits på flera håll. Varför? För att märket har en stark koppling till nynazism och nynazister.

Skandalens brasa växer sig större, men inte för att vi avslöjar mer från historien SD öser på med ved och bensin. Joakim Larsson från SD Tierp, var inte blyg med tändvätskan:

Namnlös

”Äsch” menar SD; kepsen är ju snygg. Robert Stenqvist som med sin keps blev grunden till allt detta envisas med att fortsätta bära den, trots att han känner till märkets historia. Han menar att kopplingen är långsökt och berättar att han har burit kepsen i riksdagen.

Påminnelse: märket är alltså förbjudet att använda i det tyska parlamentet men Stenqvist, med SD:s ledning bakom sig, tycker det är OK att bära det i riksdagen. Frågan är hur de människor, vars liv hotas av nazister, känner inför att man springer runt med nazisymboler i riksdagen? 

tumblr_inline_n0nulajNuV1qgp297

 


Stötta vår verksamhet