Dumheter

SD vill bara böcker skrivna på svenska – inge jävla utrikiska i våra bibliotek!

bokbål bränna
Written by Henrik Johansson

Det är inte varje dag vi på IRM får äran att hänvisa till Biblioteksbladet, men plötsligt händer det och självklart är det på grund av att en Sverigedemokrat dummat sig:

Sverigedemokraterna i Älmhult tycker att det enbart ska finnas böcker på svenska i kommunens bibliotek. Det framkom när den nya biblioteksplanen klubbades igår. 

Den sverigedemokratiska ryggmärgsreflexen kickstartade igår kväll i Älmhult när biblioteksplanen diskuterades innan beslut fattades. Sverigedemokraterna ville återremittera motionen eftersom det i planen står att ”Alla kommuninvånare ska ha möjlighet att fortsätta ta del av litteratur på sitt modersmål och biblioteket ska se till att hålla med ett visst fast bestånd av framför allt barnböcker men också litteratur för vuxna på andra språk”.

SD-representanten Börje Tranvik påpekade att han inte vill se någon litteratur på andra språk än svenska i biblioteken:

– Hur långt ska vi gå? Modersmål? Jag tycker vi ska ha så mycket svensk litteratur som möjligt. Jag tycker vi ska samla det här i vårt land, sa han.

BBL har förgäves sökt sverigedemokraten Börje Tranvik för att få svar på frågan om Pippi på arabiska hindrar svensk kultur på något sätt.

Nu väntar vi med spänning på om SD även kommer att protestera mot tv-program på utrikiska…

 


Stötta vår verksamhet
  • 209
    Delningar