Dumheter

SD vill stoppa asylmottagandet i Umeå – kommunen saknar dock asylmottagande

Sverigedemokraterna i Umeå höll under måndagen en presskonferens för att presentera sina kandidater till kommunfullmäktige och sin politik. Som vanligt när det gäller SD så är ju politiken mer eller mindre verklighetsförankrad då SD Umeå vill stoppa asylmottagandet, som inte finns:

Först på listan till kommunfullmäktige i Umeå står en ung tjej som bara har varit politisk aktiv i några månader.

 

– Jag gick med i SD i början av 2014 och var innan dess med i det nystartade ungdomsförbundet. Jag studerar på Umeå universitet och läser filosofi- och samhällsanalys. Vi lär oss reflektera och problematisera samhällsfrågor och det tycker jag gör mig till en bra kandidat för partiet i Umeå, säger Felicia Eriksson.

 

Något partiprogram lokalt för Umeå är inte klart. Hon vill dock lyfta fram bostadssituationen i Umeå som en av de viktigaste frågorna.

 

Jag vill att alla i Umeå kommun ska ha tillgång till bostad. För att klara det ska vi ta mottagningspaus i asylmottagandet i Umeå kommun, säger Felicia Eriksson.

 

Hon känner inte till att Umeå kommun saknar asylmottagning men menar troligen mottagandet av nyanlända flyktingar som redan beviljats uppehållstillstånd och ska slussas ut i samhället. Mellan åren 1996 till 2014 tog Umeå kommun emot 14 flyktingar per tusen invånare vilket är näst lägst bland länets alla kommuner.

[…]

Många flyktingar som kommer till Umeå ordnar egna bostäder eller flyttar in till släkt och vänner. Kommande år räknar kommunen med att det behövs cirka 60 lägenheter till flyktingar som kommer till Umeå. Kommunen har som mål i översiktsplan att det ska byggas 1 200 bostäder per år.

Om Eriksson avser de personer som redan beviljats uppehållstillstånd så kan man ju fundera över vad hon tänkt att göra åt det? Inskränka i rätten för vissa människor att bosätta sig var man vill?

UPPDATERING

Till Folket säger Eriksson att hon full fördubbla mandaten i Umeå:

Vad tror du om era chanser att ta mandat i Umeå?

– Vi siktar ju på en fördubbling. Går det riktigt bra kanske det kan bli en tredubbling. Men det mest realistiska är en fördubbling.

En fördubbling mot?

– Mot förra.

Du menar antalet röster?

– Nej, antal mandat då.

Men ni fick ju inga mandat då?

– Nej då blir det ju … Vi siktar alltså på två och uppåt. Vi siktar ju ändå på att det ska bli några, det tror vi är rimligt.


Stötta vår verksamhet