Okategoriserade

Almqvist ger sig in i samtyckesdebatten – man har ett egenansvar för vad man ger sig in i

kent ekeroth twitter
Written by Tobias Lundeqvist

Lördagen den 18 januari så  manifesterades det i Stockholm mot sexuellt våld och för samtycke. Saken gällde  alltså att söka påverka våra lagstiftare att införa en samtyckes-lag. Något som en del tror skulle leda till fler fällande domar för våldtäkt samt skicka viktiga signaler om vems ansvaret för det inträffade egentligen är. Oavsett vad man anser i sak så brukar ju de flesta i alla fall vara överens om att en våldtäkt inte är den våldtagnes fel. Det känns….lite 1800 tal. Sverigedemokraterna tycks ha lyst med sin frånvaro i de diskussioner som tilldragit sig. Om vi bortser från Eric ”skit i den här lilla horan” Almqvists twittrande alltså (Almqvist är sen tidigare mest känd för sin medverkan i den rasistiska actionfilmen ”flykten från McDonalds”) :

fotboll
Almqvist spär alltså på den missuppfattning som florerar om att man skulle bli tvungen att upprätta ett kontrakt innan sex om en samtyckes-lag infördes. Sen det här med att jämföra en fotbollsmatch med en våldtäkt? Hur tänkte du nu? Almqvist får en berättigad fråga:

egenansvar

Ja Almqvist! Man har ett visst egenansvar. Man har tillexempel ansvar att inte våldta folk. Get it? Vi kan dock inte läsa det här på något annat sätt än att Almqvist verkar tycka att ansvaret för en våldtäkt vilar även på den våldtagne. Det är ungefär lika rimligt som att det är den rånades fel att den blir rånad etc. Nu hade vi så klart inga större förväntningar på gänget i denna fråga. Och i synnerhet inte på järnrörsbabblaren Almqvist.


Stötta vår verksamhet