Okategoriserade

SD:are stödjer hatgrupp och antimuslimsk propaganda

Written by Anny Berglin

Expo Idag kan berätta om ännu en Sverigedemokrat som gillat mer eller mindre olämpliga saker på Facebook. Den här gången handlar det om Tommy Ämtenmyr, som är nyvald sekreterare i SD Halmstad. Han har bland annat tryckt ”gilla” på grupper som ”Izlam is a mental disease”, ”Ban islam” och ”Vi som kallar Soran Ismail för babbe utan att be om ursäkt”. Han har också gillat SDL, den muslimfientliga grupp som är den svenska motsvarigheten till den våldsamma engelska hatgruppen English Defence League.  Förutom detta har han även ”retweetat” (delat vidare) ett inlägg på twitter, skrivet av Paulina Forslund som är skribent på Nordfront.se (SMR:s nättidning):

South Africa is white people’s future in miniature. This will be our reality if we don’t stop the progress in time.

Till Expo Idag försöker han försvara sig med att han är ny i politiken och därför inte har vetat bättre:

Jag är väldigt ny inom politiken och av den anledningen kanske jag inte alltid tänkt mig för innan jag ”gillat” diverse sidor och länkat vidare vad andra skrivit.

Självfallet är det bara en slump att det Ämtenmyr har gillat är antimuslimska budskap och rasistiska grupper. Bara en slump, som inte alls har att göra med vad han egentligen tycker och tänker. Eller?

I intervjun med Expo Idag ber Ämtenmyr också om ursäkt till sitt eget parti:

Kort sagt var de exempel du nämner misstag som jag kommer att göra allt för att inte upprepa i framtiden och jag ber om ursäkt till mina partikamrater för de associationer dessa exempel kan tänkas ge.

Därför undrar vi på IRM om han nu också tänkt be om ursäkt för den bild han twittrade ut i februari:

Skylten är förstås inte en officiell vägskylt, utan är uppenbar antimuslimsk propaganda. Det är svårt att inte skapa sig en bild av Ämtenmyr som islamofob (och rasist) av första graden när man ser de sympatier han uttryckt i olika sociala medier. Ska Sverigedemokraterna försöka upprätthålla någon slags nolltolerans mot rasism (även fast vi vet att den bara är en ursäkt för att göra sig av med obekväma människor med makt) så kanske det är dags att uppmärksamma Tommy Ämtenmyr nu. Vår gissning är dock att de i smyg applåderar honom – den rasism han uppvisar är trots allt den som är högst accepterad inom partiet.

 


Stötta vår verksamhet