Igår avslöjade vi på Inte rasist, men… en mängd uttalanden från Patrik Ohlsson, SD-politiker från Ängelholm. Bland dessa fanns ett uttalande kring Breivik och Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU:

”Jag kan tänka mig att Breivik gärna skulle kastat pil om det varit en S-symbol i mitten. Svenska SSU bär drag som går åt precis det håll som medförde deras norska partikamraters död förra sommaren”

Idag reagerar SSU över detta, förbundssekreteraren Ellinor Eriksson säger i en intervju med Nyheter24:

”Det är folk som hört av sig med dels oro och rädsla vilket inte är så konstigt men också med ilska. Det är många som är upprörda, jag också.”

Idag kan vi vidare avslöja att det inte är första (och säkert inte sista) gången Ohlsson trampar rejält i klaveret. På samma kommentarskonto som de andra uttalanden blev funna, hittade vi också att Patrik Ohlsson använt sig av det kontroversiella begreppet ”skäggbarn” (som, när SD Tomelilla nyttjade det, ledde till att deras hemsida släcktes ned). Ohlsson var dock inte nöjd med enbart det – utan valde att hitta på ett eget begrepp: rynkbarn.

Partiledningen har tidigare fördömt liknande uttalanden – när får Ohlsson en reprimand?

Den kommentar vi hittade var till en artikel på Kent Ekeroths egna projekt och initiativ, Avpixlat. Sajten har tidigare publicerat inlägg med tillhörande bilder där de påstår att personerna på bilderna hävdar att de är barn. Men tidigare har man kunnat se att Avpixlat vrider en del på sanningen.

I ett inlägg som Avpixlat skrev i början av juni hängde de ut en person som kommit hit som ensamkommande flyktingbarn. Det är bara det att det var för fyra år sedan, och som vi tidigare ”avslöjat” åldras även ensamkommande flyktingbarn. Bilden de använder i artikeln är tagen från Dalademokraten, och ingenstans i den artikeln påstår man att han skulle vara under 18 år idag, faktum är att han nu är 20 år gammal.