Dumheter

SD-politiker: ”Här finns ingen rasism”

Sverigedemokraterna har fått för vana att förklara ”den riktiga världen” för oss. Nu senast är det Sjöbos Lars-Wilhelm Larsson som berättar om rasism.

”Eva Liljekvist-Borg har i Skånska Dagbladet (10/5 2012 sid A-5) uttalat sej om MAKT- Projektet som Sjöbo Ungdomsråd har drivit i skolorna två dagar under hösten 2011 och tycker att projektet ska bli ett årligt evenemang.  Projektet som har avsikten att minska rasismen på kommunal nivå (Skolorna) är fullständigt onödigt i Sjöbo därför att vi helt enkelt inte har någon rasism här.”

Nej, men vilken tur för Sjöbo. Fast det hade väl varit tråkigt om han följde upp detta med att säga något rasistisk?

”Sjöbo har inga sådana problem eftersom man har haft en marginell flyktinginvandring, för det är just bland dom nykomna som rasism och hedersvåld är vanligt.”

Oj… Å andra sidan är det inte första gången Lars-Wilhelm förnekat förekomsten av rasism i Sjöbo. Tidigare har han bland annat definierat rasism som ”nazism, apartheid och folkmord i Afrika” och konstaterat att rasism inte fanns i Sjöbo förrän SD fick bra reslutat i skolvalet.
Eftersom vi på Inte rasist, men… är så oerhört omtänksamma tänkte vi förklara det här för Larsson.
Jo, Lars-Wilhelm, rasism existerar i Sjöbo. Bara genom att du skriver ”det är just bland dom nykomna som rasism och hedersvåld är vanligt” gör du dig skyldig till rasism, eftersom du tillskriver människor egenskaper enbart på grund av deras ursprung.

Stötta vår verksamhet