Först och främst måste vi på Inte rasist, men… klargöra att vi tycker att all granskning  av intoleranta grupper och personer är direkt nödvändig. Det är en stor del av vår egen drivkraft även om det inte är vår publicistiska idé att granska all intolerans, det har vi helt enkelt inte kapacitet till. Därför har vi valt att fokusera på den intolerans som finns utbredd inom SD.

Med det klargjort vill vi nu påvisa ledande Sverigedemokraters inkonsekventa hållning till granskande program som just Uppdrag granskning (UG) eller för den del svensk media i allmänhet.

Många var de inom SD som hyllade UG efter att man gjort reportage om Malmö  och dess problem. Däremot vad man inte lika lycklig och hyllande efter att UG granskat Ekeroths kopplingar  till den våldsbejakande Counter Jihad-rörelsen. För att ge ett exempel på hur det kan låta när någon granskat SD så har vi tittat på Thoralf Alfsson , riksdagsledamot för SD.

”Om SVT infiltrerade AFA och andra vänstergrupper i Sverige så kan SVT utan tvekan få material för många program av Uppdrag granskning. Men att granska de egna leden kan ju leda till obehagliga avslöjanden.”

Förutom att detta uttalande förmodligen gränsar till förtal, kan man ju tycka att man aldrig mer skulle titta på UG efter ett liknande uttalande om kopplingar till våldsamma organisationer som AFA mm.. Men skam  den som ger sig:

”Jag anser att muslimska organisationer har en dold agenda och det är en liten del av detta som UG avslöjar i kvällens program. Nu har man bara skickat några kvinnor att fråga om problem inom relationer. Hade de skickat några män att ställa liknande frågor så hade UG säkerligen fått än mer skrämmande och radikala svar.”

Om det nu är som SD jämt och ständigt hävdar – att SVT är en del av en vänsterextrem miljö och aldrig skriver om invandrare i negativ bemärkelse – varför gör kanalen då ett kritiskt reportage om intoleransen inom vissa svenska moskéer? Vi på Inte rasist, men… blir förvirrade. Hur kommer det sig att SD igår blev så inspirerade av UG:s reportage att de tar programmets granskning som utgångspunkt för ett pressmeddelande där de kräver att regeringen ska ändra sin politik  så att:

”moskéer som visat sig företräda en kvinnofientlig hållning snarast möjligt får eventuella statsbidrag indragna”

De rimliga slutsatserna är väl att SD helt enkelt bygger sin politik på vad vänsterextrem, våldsbejakande och konspirerande svensk media propagerar för, och att granskning är bra.

Om den inte gäller Sverigedemokraterna förstås.