Granskning

SD:s ledning kallar lokalpolitiker kommunmuppar och ojar sig över hur bra IRM är

Written by Henrik Johansson

Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson har under flera år, utåt sett, låtsas om att vi på interasistmen.se inte existerar. Det har dock visat sig att partiet övervakat alla intern kommunikation som har vår mejladress i sig. Nu kan Aftonbladet avslöja att partitoppar gått längre än så. I interna mejl oroar sig SD:s ledning över hur bra vi är på att bevaka SD:s ”kommunmuppar”, SD-ledningens egna benämning på lokalpolitiker.

Idag är det SD:s dag på Almedalen och i samband med det släpper Aftonbladet nya mejl som avslöjar hur partiledning med Åkesson i spetsen föraktar sina egna lokalpolitiker och kallar dem för ”kommunmuppar”:

I slutet av augusti 2012 insåg de att någonting drastiskt måste göras.
”Vi har snittat nästan ett mupperi var fjortonde dag under sommaren och vi bör diskutera hur vi kan hantera detta nu när det blivit ett mer utbrett problem”, skrev dåvarande presschefen Martin Kinnunen i ett brev till den övriga ledningen.

”Kommunmuppar” är vad SD-ledningen kallar de partikamrater ute i landet som skämmer ut partiet.

SD-toppen Martin Kinnunen skriver i ett mejl till ledningen att det är pinsamt att partiet har sämre koll på sina företrädare än interasistmen.se. Kinnunen föreslår också att man ska massövervaka sina politiker för att stoppa flödet av rasism:

Presschefen Martin Kinnunen föreslog att partiet skulle börja övervaka partimedlemmarna. Alla som är aktiva på sociala medier skulle i ett formulär fylla i vilka internetsidor de var aktiva på. Kinnunen ville upptäcka de som ”dårtwittrar” före journalisterna.

”Jag vet att våra motståndare har sådana här förteckningar idag och det är ytterst pinsamt att vi har sämre koll på vad våra företrädare hittar på än vad interasistmen.se och nyhter24 har”, skrev han till partiledningen 29 augusti 2012.

Även Åkesson själv talar om ”kommunmupperiet” när Sverigedemokraterna börjar planera sin så kallade ”nolltolerans” mot rasism:

”Vi bestämde igår i VU att jag ska göra ett skarpt uttalande kring kommunmupperiet. Ett slags uppgörelse, där jag sätter ned foten och förklarar att vi nu nått en gräns för vad vi upplever som acceptabelt. (Tanken med att göra det redan nu är förstås att Björn ska ha ngt att hänvisa till på söndag.)”

Dagen efter, den 12 oktober, skickar nyhetsbyrån TT ut ett telegram med rubriken: ”Åkesson städar upp i SD”

Men det är inte bara ”kommunmuppar” som oroar ledningen. Efter att Richard Jomshof skrivit om islam på twitter så väcks en hätsk intern debatt om huruvida islam är att jämföra med nazism:

Kritiken från ledningen biter inte på Jomshof som står på sig och han får stöd av Björn Söder:

Inget av detta förvånar oss på IRM, däremot kan det va skönt att få lite bekräftelse ibland. Huruvida SD:s lokalpolitiker uppskattar att kallas ”kommunmuppar” av sin egna partiledning, ja det är en helt annan fråga….


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Just nu går alla insamlade pengar till kampanjen: IRM vs Åkesson, till förmån för kvinnojourer.

Ställer Åkesson upp på en halvtimmes intervju med oss så skänker vi 100 000 kr till Svenska kvinnojourer. Läs mer här!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm


Stötta vår verksamhet
  • 822
    Delningar