Ibland är det tur att vi har förtroendevalda SD-politiker. Som när vi vanliga människor får förklarat för oss hur det fungerar i ”den riktiga världen”.

Westling, i direkt kontakt med den riktiga världen kring Stureplan och SD-kansliet, är självklart den person som vet bäst i denna fråga. Vad Westling missat är att om man använder sig av termer som ”färgad” så utgår man ifrån att normen – det vill säga det ”ofärgade” – i så fall skulle vara vit. Det kanske förvånar Christian Westling, som sitter i styrelsen för SD i Stockholm, men det är faktiskt inte så att alla barn föds genomskinliga och sen målar man dem i olika hudfärger. I övrigt kan Westling åka på turné till Svenska Akademien och berätta även för dem hur det ser ut i den riktiga världen, de har visst också fått för sig att hen ett ord.

hen s. -en -ar (prov., tekn.) brynsten”

För att inte snöa in oss helt på hur språk utvecklas och byggs upp så kan vi väl dessutom enkelt konstatera att ifall du använder ett ord och gör dig förstådd så existerar det ordet. Går Westling inte med på detta så får vi ordna en tidsmaskin så han kan åka tillbaka i tiden och slå Shakespeare på käften för att han hittade på massa ord som inte fanns innan.

Det var dock inte färdigt än. Personen han riktade sig till, Kawa Zolfagary från Alliansfritt Sverige, hade varken sagt att man är rasist ifall man använder ordet ”färgad”, bara att det antyder en vithetsnorm, eller nämnt ordet hen överhuvudtaget. Det kanske var röster från ”den riktiga världen” som fick Christian Westling att se allt det. Istället förklarade Zolfagary vad som var fel med ordet färgad, vilket fick Westling att bemöta det genom att kalla Zolfagary rubbad. Japp, en sverigedemokratisk politiker som även har som uppgift att medieträna övriga sverigedemokrater tycker att det är okej att kalla meningsmotståndare för rubbade ifall de inte tycker som han gör.

Men det kanske helt enkelt är så man gör i ”den riktiga världen”.