Dumheter

SD:s toppnamn till EU havererar i SVT Agenda: ”Sverige måste få ha en egen polis”

Into Chavez Perez twitter
Written by Henrik Johansson

Gårdagen var inte en av SD:s största dagar gällande TV framträdanden, först ut – något vi återkommer till senare under dagen – var Jimmie Åkesson i Nyfiken på partiledaren. Efter det var det dags för EU debatt i SVT:s Agenda, debatten stod mellan SD:s toppnamn till EU, Kristina Winberg, och Folkpartiets Marit Paulsen. Vad som kom att skådas kan inte beskrivas på annat sätt än ett episkt haveri, från SD:s sida det vill säga.

Känsliga läsare varnas! Ha en skämskudde nära till hands:

M.P ”Sedan när får EU bestämma om skatterna?”

K.W ”Det får de säkert om vi går med i EMU”

M.P ”Nej de får de inte!”

K.W ”Nähä”

Förutom att inte ha koll på skatterna så tyckte även Winberg att Sverige skulle få ha en egen polis. Jepp ni läste rätt, Sverige ska få ha en egen polis. Här har ni lite fler saker som Sverige borde få ha:

  1. En egen brandkår
  2. En egen nationaldag
  3. Rätten att fira julafton
  4. Egna skolor
  5. Egna Coop nära butiker

Ja ni fattar kanske grejen. Som en person påpekade, det finns gott om saker att kritisera EU för, man behöver inte hitta på egna. Vi har tidigare skrivit om SD och hur de till synes skippat att politisk skola/medietränat sina politiska företrädare, men då gällde det en kommunpolitiker:

Självfallet är det problematiskt på sitt sätt att ha så dåligt insatta politiker i kommunfullmäktige. Men vi kan inte helt lägga ansvaret på endast Britt, det är helt naturligt att SD har stor skuld i hennes taffliga uttalanden om politik.  Det är partiets ansvar att utbilda sina företrädare. Eller tycker partiet precis som ”Löntagarna”, Sverigedemokraternas snart startade fackförening: ”Vi är inget studieförbund.”?

 

Det är ärligt talat inget mindre än ett hån mot de som röstar på ett parti att de ska bli så undermåligt representerade. Vad som ännu mer känns som ett hån är att partiet, till synes lättvindigt, låter bli att medieträna sina företrädare. Det är ett hån inte bara mot Sverigedemokratiska väljare, utan även mot de som väljer att företräda partiet.

Nu är det inte bara ett hån mot partiet, Winberg ska eventuellt vara med och besluta om viktiga frågor i EU, som i sin tur kan komma att få stora konsekvenser i Sverige. Då vill även vi att hon har ett litet bättre utgångsläge än att stå i Agenda och säga att Sverige måste få ha en egen polis.

Reaktionerna på Twitter var inte nådiga:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 39
    Delningar