Granskning

Vice distriktsordförande i SD Norrbotten nekar till nazistkopplingar

Svenskarnas parti SVP Carita Elfving
Written by Tobias Lundeqvist

Efter att vi upptäckt att vice distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Norrbotten, Carita Elfving, gillat inlägg på nazistpartiet SvP:s ( tidigare nationalsocialistisk front) facebooksida var vi såklart tvungna att fråga henne varför hon gör på detta viset. Det blev en lång pratstund som vi valt att återge delar av här:

Vi har fått ett tips om att du gillar olika saker som nazisterna i Svenskarnas parti sysslar med

Att jag gillar dom?

Ja, att du har gillat några olika saker som dom gör

Eh, nej det är nog fel.

Okej, så du har aldrig uttryckt ditt gillande för någonting som dom gör

För två år sen ungefär fick jag…någon kompis gillade en länk och jag gillade den och jag gick in…jag visste inte vilka SvP ens va men när jag läste vilka det va så gick jag ur gruppen. Det är det enda jag har gjort för jag står inte för vad dom står

Okej..

Jag är ju själv inte svensk

Nej…? Vahettere, jag har en skärmdump när du skriver att du ska försöka komma på deras höstkonferens.

Ja. Det var innnan jag visste vilka de var. Och det …som sagt var det var en vän som skickade, jag visste inte om vilka dom var men sen när jag gick och läste så gick jag ju ur det där…..direkt.

Mmm

Det är det enda och det är väl ungefär två år gammalt, eller vad det är, ett och ett halvt år eller någonting. Så att jag har ingenting med dom att göra och jag står absolut inte för deras politik överhuvudtaget för enligt dom får inte jag heller vara här.

Du va inte på den här konferansen?

Absolut inte. Definitivt inte. Jag har inget samröre med dom överhuvudtaget. Jag tar starkt avstånd från dom.

Det som vi har också är att du gillar en nattvandring som dom har gjort.

Det där där dom har gått på stan, det är också jättegammalt. Det är väl inte dom som har gjort det är väl anonomous eller vad dom hette?  

Eeeeh.. ”Svenskarnas parti gör Stockholms gator tryggare genom nattvandring, bra jobbat alla ni som hjälper till”

Jaa. Det minns jag inte att jag har gjort, det är jättelänge sen. Det är nog för att jag har som ni säkert vet om/ har grävt fram också alla vet ju om i Lule att jag har varit med stoppa pedofilerna och det har enbart varit mot pedofiler och det står jag för. Och jag fortfarande arbetar just mot pedofiler det gör jag och det kommer jag fortsätta med.

Är du fortfarande med i det nätverket?

Nej nej jag har gått ur det för länge sen jag har inget samröre med dom heller


Elfving klargör att hennes engagemang i nätverket Stoppa Pedofilerna enbart har bestått i att engagera sig för att motverka pedofili. Hon säger sig inte ha något som hellst samröre med med de ledande nazister som driver nätverket. Hon beskriver även hur hon varit inne i en process där hon läst på om olika partier för att komma fram till vad som var rätt för henne.

Vad var det som gjorde att du bestämde dig för SD till sist då?

Jaa. Just det här med att värna om vårat land, om landet vi bor i, framförallt mycket inom äldreomsorgen i och med att jag själv jobbat med det och jobbar fortfarande som personlig assistent, det är ju viktigt i samband med skolor och barn och såhär. Det är ju mina viktigste frågor om man säger… Samhället överhuvudtaget. Så jag har ju alltså….SvP dom är inget av mina överhuvudtaget om mansäger åsikter eller tankar eller någonting.

Vad är det som du stör dig på med SvP?

Det är ingenting som mina tankar alltså det är ingenting som tilltalar mig, deras…det lilla man har läst såhär, då i alla fall när jag läste så fanns det inte så mycket att läsa heller.

Jag tänkte såhär eftersom du sa att en anledning till att du gick med i SD var att du ville ”värna vårat land”, det tror ju jag att svenskarnas parti ställer sig bakom också, ett sånt uttalande

Näää men de är ju stor skillnad för mig är det…vi är som ett Sverige liksom och ja du vet, vi firar midsommar och för att landet ska bli bra för att sociala tillexempel om man säger… människor som är hemlösa och psykiskt sjuka, missbruksvård och allt sånt här…det är ju en utav om man säger som är väldigt viktiga för mig och det är samma som att det ska gå bra för landet att människor ska få hjälp. Dom ska inte bli liksom utstötta och hamna utanför samhället och bo i kojor och tält och sånna där saker…självklart ska varje människa i sverige ha en bostad och ett boende och…det är sånna saker som är för mig om man säger Sverige. För idag ska det inte finnas hemlösa människor i Sverige tillexempel. Vi är ett så pass bra land om man säger. Och traditionerna, självklart det är ju viktigt det är det ju.

 

 


Stötta vår verksamhet