Okategoriserade

SDU-ordförande – det är inte kränkande att tejpa igen munnen på sin flickvän

SD – kvinnopartiet. Ja, ni har säkert hört formuleringen. Bakom orden döljer sig dock…inte så mycket. Nu visar det sig att ungdomsförbundet,  SDU, inte är så himla mycket bättre på detta med att ha en rimlig kvinnosyn. Caesar Heder, Distriktsordförande för SDU Södermanland, visar prov på riktigt unken kvinnosyn när han twittrar följande:

kvinnor

Fräscht? Nej, inte särskilt. Att tejpa igen någons mun vore förstås väldigt kränkande. Men vi skulle kunna avfärda hans tweet som ett dåligt och osmakligt skämt, om det inte vore för att han (inte helt oväntat) blir ifrågasatt och…försvarar sig. Med följande:

Screenshot_2013-10-22-11-10-51-1

För det första: ja, det är kränkande att tejpa igen munnen även på sin sambo.

För det andra: hur ser dessa tidsgränser ut? För uppenbarligen finns det en gräns i ett förhållande eller relation när det är fritt fram att börja behandla någon kränkande? Vi förstår inte riktigt hur vi annars ska tolka Heders formulering. Vi på IRM är helt av uppfattningen att dels är det väldigt dumt, särskilt om man är företrädare för ett parti eller ungdomsorganisation, att twittra ut den här typen av ”skämt”. Dels tycker vi att Heder visar upp en mycket skrämmande nonchalans, för trots allt är det ju aldrig förövaren som ska, eller kan, avgöra huruvida en gärning är kränkande.

Det kan bara den utsatta avgöra.


Stötta vår verksamhet