Video

SDU ordförande: stoppa asylrätten i Sverige

Gustav Kasselstrand, ordförande för Sverigedemokratisk ungdom, har gjort en ny film. Efter floppen med ”laga mat med Gustav och Malte” följer han upp med ett drama om en förvirrad ungdomsordförande. Mästerverket har fått titeln ”Svensk Flyktingpolitik Förklarad”. Lite förvirrande, då ett lämpligare namn hade varit ”Vi vill slopa asylrätten i Sverige”. Kasselstrand använder flirtkulor som han lägger i olika kärl för att illustrera antal flyktingar i världen. Han börjar med att hålla upp en kula och säger:

Det här, det är 10.000 flyktingar människor som flyr undan krig tortyr förföljelse. Det är så många flyktingar som Sverige tar emot varje år.

Nix. 2012 så beviljade Sverige 12576 ansökningar om asyl. Dessutom tar Sverige emot 1900 kvotflyktingar per år. Det ger 14 476 personer vilket med fördel rundas av uppåt till 15 000 om det ska vara trovärdigt.

Samtidigt så finns det ungefär såhär många flyktingar runt om i världen

Säger Kasselstrand och plockar fram fler kulor:

Över 40 miljoner!

Enligt UNCHR fanns det i slutet av 2011 42,5 miljoner människor på flykt i världen. Men, av dessa 42,5 miljoner 2011 så räknas 26,4 miljoner som internflyktingar, personer som är på flykt inom det land de är födda i. 15,2 miljoner var flyktingar (personer som lämnat landet de är födda i) och 895.000 var asylsökande.

Sverige tar emot sina 10 000 flyktingar varje år, vi tror att vi gör en humanitär insats, vi tror att vi gör en skillnad

Vi är dock rätt säkra på att om du frågar runt bland de 14 476 personer som beviljades asyl i Sverige 2012 så tror vi nog de är benägna att hålla med.

Men samtidigt så tillkommer det ungefär såhär många flyktingar under samma tidsperiod

Kasselstrand tar fram fler kulor.

Den svenska flyktinghjälpen är alltså helt otillräcklig efter en enda dag, dom här 40 miljoner människorna dom har inte fått någon som helst hjälp!

Nu är vi förvirrade. Varför pratar Kasselstrand plötsligt om antal flyktingar i världen på en dag? ”Samma tidsperiod” borde betyda under ett år, eftersom det är vad han pratat om såhär långt. Hur många kulor är det egentligen i glaset som Kasselstrand ställer fram? Varför använder förresten Kasselstrand glas som är olika stora för sin illustration?

Samtidigt, om man tittar på den svenska asylpolitiken, om man tittar på den svenska flyktingpolitiken så är det förutom dessa tiotusen människor ytterligare tiotusentals som söker sig till vårt land.

Nu håller Kasselstrand plötsligt upp tre svarta kulor.

Människor som söker asyl men som inte bedöms ha några asylskäl

12991 personer beviljades inte asyl i Sverige under 2012. Vi vet inte om det är relevant att referera till dem som ”tiotusentals” (illustrerat med tre svarta kulor som vi tidigare fått veta representerar 10 000 var). Dessutom: att söka asyl är en mänsklig rättighet även om man nu får avslag, är det så att Kasselstrand vill sätta den saken åt sidan? Det verkar faktiskt så.

Gustav fortsätter mala om hur kostnaden för asylprocessen för de 10 000 (som han alltså medger är personer med stort behov av hjälp) skulle kunna finansiera ett humanitärt stöd på plats istället. Det här rimmar dåligt med det faktum att SD i sin skuggbudget skurit bort 9,5 miljarder från det internationella biståndet. När det väl kommer till kritan så verkar inte Sverigedemokraterna vara särskilt intresserade av att ”hjälpa folk på plats”. När det väl kommer till kritan så vill man inte ens erkänna de mänskliga rättigheterna. Här kan vi verkligen snacka om ett gäng som inte borde prata om att göra en ”humanitär insats”. Här borde vi istället prata om ett gäng som inte vill hjälpa någon som inte är född inom landets gränser.

 


Stötta vår verksamhet