Granskning

Sextrakasserad kontaktad av SD-kvinnor – kallas för skvallerkärring och inte trovärdig

För ett tag sedan skrev vi om  Therese Kanervainen som i Expressen berättat hur hon sextrakasserats av en partikamrat. Efter Kanervainens avslöjande om SD:s nonchalans gällande sexuella trakasserier tog det inte lång tid innan hatet och spekulationerna riktades mot Kanervainen själv. Vissa partikamrater gick så långt att man diskuterade om hon begått högförräderi. Men påhoppen slutade inte där. Idag kan IRM avslöja att Kanervainen blivit kallad skvallerkärring och beskylld för att vara i maskopi med tidningarna av Helena Kontulainen från SD-kvinnor.

Samtalet börjar med att Kontulainen berättar att hon jobbar för SD-kvinnor och vill bjuda med Therese på en aktivitet. Men Kontulainen är nu osäker om det går då Therese pratat med tidningarna om trakasserierna. Kontulainen berättar att det är pinsamt med skriverierna och att hon själv aldrig råkat ut för något inom SD.

Kontulainen: -Jag tycker du betett dig ganska dåligt och gett SD dåligt rykte. Jag tycker det här är väldigt genant.

Hon fortsätter att förklara att man inte går till tidningarna med sånt här och att Therese alldeles uppenbart är i ”maskopi med tidningen”.

Kontulainen: -Du är inte riktigt trovärdig här och skadar partiet. Jag önskar att du lugnar ner dig nu.

Samtalet avslutas som följande av Kontulainen:

-Det här skadar partiet väldigt mycket, vi behöver kvinnor i partiet och är det nå jävla tokstolle gå inte till tidningarna. Det skulle inte jag göra.

-Ja, men om du är en sådan skvallerkärring att du går till tidningarna tycker jag att du ska lugna ner dig. Jag tycker det här är oförskämt av dig. Jag hade ju tänkt att bjuda med dig, men vi hoppar det nu.

När vi når Kontulainen berättar hon om sitt jobb för SD-kvinnor och att hon försöker få mer ansvar, men blånekar till att ha kallat Theres för skvallerkärring.

Jag har uppgifter som säger att du ringt Therese Kanervainen och kallat henne för skvallerkärring.

-Nej det har jag verkligen inte sagt (Hahahahaha) sådana ord använder inte jag. Det var oerhört klumpigt av henne att säga så.

Varför det?

-Det stämmer inte

Samtalet finns inspelat 

-Jag har inte sagt sådana saker

Men det finns ju inspelat

-Jaha, hejdå

*Klick*

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 12
    Delningar