Efter att ”Inte rasist, men…” uppmärksammat ett inlägg på SD i Tomelillas hemsida där de basunerade ut ”Vi kan TVINGAS ta emot fler ensamkommande skäggbarn…” kunde vi också avslöja att Tomelillas hemsida låg nere. Något som nu också har uppmärksammats av bland andra Svenska Dagbladet, Aftonbladet, Sveriges Radio och Sveriges television.

I en intervju med SR sa Martin Kinnunen, pressansvarig för Sverigedemokraterna, att inlägget bryter mot de riktlinjer partiet har.

”Det är en kränkande ton att benämna ungdomarna som skäggbarn, det är klart att det är kränkande. Det är inte det språkbruk som man ska ha. Det är olyckligt och vi kommer ta ett samtal med dom angående detta.”

Nu kan vi på bloggen också visa på att det inte enbart är Tomelilla som pratar om skäggbarn. Bland annat har riksdagsledamoten Kent Ekeroths bror, Ted Ekeroth, skrivit ett inlägg på sin blogg med rubriken ”Vellinge sörjer och ‘vad räcker skäggbarnens pengar till?’” och även Sverigedemokraterna i Partille har skrivit om ”skäggbarn” på sin blogg, i ett inlägg om ett äldreboende.

”De äldre kan säkert kila över till närmsta boende för ensamkommande skäggbarn och få några ägg.”

SD i Partille verkar inte vilja kännas vid detta, eftersom man under dagen redigerat inlägget. Från att innehålla ”skäggbarn” till att enbart innehålla ”barn” (klicka på länkarna för att se bilder på förändringen i inlägget).

Frågan är om dessa två sidor också kommer att stängas ned.