Dumheter

Skrev ”arabslödder” – slipper uteslutning

Håkan Malmgren, SD-företrädare från Tomelilla, slipper uteslutning efter att ha skrivit ”arabslödder” och påstått att romer (eller zigenare som Malmgren själv skriver) är ficktjuvar på sin Facebook-sida. Det uppger Ystads Allehanda.

Martin Kinnunen, pressansvarig i partiet, kommenterar till tidningen:

– Eftersom Håkan Malmgren ska ha förklarat bakgrunden till sina handlingar så känner jag inte till att det ska bli någon utredning.

Vad var då bakgrunden till handlingarna?

– Det är bara mina privata vänner som ska kunna se den sidan och jag vet inte vad som har hänt, om allt har blivit offentligt i samband med att Facebook uppgraderade sidan när man fick den nya tidslinjen, säger Håkan Malmgren (SD).

Med andra ord är det ingen fara om en sverigedemokrat skriver ”arabslödder” och att ”zigenare” är ficktjuvar på sin Facebook-sida – bara ingen annan ser det. SD har inga problem med rasism, de har problem med att det upptäcks.

 

BONUSLÄSNING:

Det är inte första gången Malmgren och SD i Tomelilla hamnar i blåsväder. I juli stängdes lokalavdelningens hemsida ner efter att under en lång tid skrivit ett flertal rasistiska inlägg. Trots detta slipper alltså Håkan Malmgren uteslutning.


Stötta vår verksamhet