Okategoriserade

Skrev nazihälsningar, sitter kvar i SD-styrelse

SD nazism
Written by Anny Berglin

Är du lite sådär smygnazist, kanske skriver nazihälsningar i mail och sådär, då blir du utkastad ur Sverigedemokraterna. Ja, det fick vi ju åtminstone lära oss i samband med att SD-toppen Patrik Ehn blev utesluten. Men… det verkar inte riktigt som att partiet är helt konsekvent i sin syn på nazitendenser. Är någon förvånad över det? Nja, det är väl snarare ett bevis på vad vi beskrivit länge: Att SD gör väldigt stor skillnad på folk och folk.

Men nu gick vi kanske händelserna i förväg. Ni undrar förstås vem det är som varit lite smygnazist? Jo, det handlar om en Ove Karlsson. Expo Idag skriver så här om saken:

Expo Idag skrev 2010 om mejlkonversationen från maj 2005 mellan Karlsson och Ehn. Konversationen handlade om FN:s deklaration om mänskliga rättigheter, som SD:s riksårsmöte tagit ställning för. Karlsson beklagar sig över beslutet, som även Ehn stod bakom.

Han skrev:

”Denna organisation godkändes inte av det Tredje Riket och därför kan vi ej heller den 8 maj 2005 skriva något i SD:s skrifter som hänvisar till denna brottsliga förening.”

Karlsson avslutade mailet med ”Heil Hitler”.

Ovan nämnda mailväxling har angetts vara en av orsakerna till Ehns uteslutning, så därför framstår det kanske som lite underligt nu att Karlsson däremot… sitter kvar. Inte bara det, han är andre vice ordförande i SD:s lokalförening i Tyresö. Linus Bylund, Jimmie Åkessons pressekreterare, påstår sig dock inte ha haft en aning om Karlssons åsikter. Vad som däremot är lite mer spännande, enligt oss, är att Bylund själv erkänner att det finns fraktioner inom partiet:

Jag känner inte Ove, men tillhör han den fraktion som jag känner till så har det kuppats både hit och dit, men jag trodde inte någon av dem var kvar i partiet.

Ja, att det finns fraktioner är ingenting som någon utanför Sverigedemokraterna kan ha missat. Det kanske är tur, för partiets skull, att de själva börjat uppmärksamma saken nu också? Å andra sidan kan det förstås också leda till att de inre stridigheterna blir ännu giftigare.

Man kan ju alltid hoppas…

Mer om nazism inom SD:

486708_10200260933557619_728936515_n


Stötta vår verksamhet