Granskning

Söder vågar inte stå för sin hets mot muslimer – ändrar inlägget fyra gånger

Björn Söder facebook
Written by Henrik Johansson

Under gårdagen kunde vi visa hur Sverigedemokraterna reagerade på terrordådet i Frankrike. En av personerna som reagerade med att svepande döma ut islam och därmed alla som kallar sig för muslim var en person som gör anspråk på att representera hela det svenska folket. Vi talar såklart om vår andre vice talman, Björn Söder:

Björn Söder

Men nu visar det sig att Söder haft lite beslutsångest över exakt hur svepande och rasistisk han skulle vara i sitt uttalande. Efter att DN uppmärksammat hans uttalande ändrade han nämligen och lade till ett frågetecken:

Strax efter att den här artikeln blev publicerad ändrades kommentaren till ”Fredens religion visar sitt ansikte?”.

DN söker Björn Söder för en kommentar.

Men av någon anledning tog det bara en timma innan Söder ändrade tillbaka och tog bort sitt frågetecken:

MemeCenter_1420735664982_494

Redigeringshistoriken på inlägget från Björn Söder

I en intervju med DN säger statsvetaren Olof Ruin att det är ett pinsamt att Sverige har en sådan person som andre vice talman:

Olof Ruin, professor i statsvetenskap, är en av dem som hela tiden stått bakom att SD skulle få den tredje talmansposten, enligt praxis.

[…]

– Det är förfärligt. Det är på allt vis kontraproduktivt när galna personer uppfattas som representanter för en hel religion, det skapar ju bara ytterligare konflikter, säger Ruin.

Han tror att Söders kommentarer kan leda till ökade krav på hans avgång som andre vice talman.

– Det är ytterst olämpligt, chockerande och pinsamt för Sverige att ha en sådan tredje talman. Att han inte förstår att han har en central befattning i vårt parlament och tillåter sig sådana uttalanden är otroligt.

 


Stötta vår verksamhet
  • 3.8K
    Delningar