Granskning

Sprida antimuslimsk propaganda – helt OK om du är kompis med Åkesson?

Som vi har skrivit om flera gånger har Annika Rydh, lokalpolitiker från Älmhult, hamnat i blåsväder efter att ha postat en antimuslimsk propagandafilm på den lokala SD-sidan, följt av ett uttalande där hon fastslår att muslimer inte bör få föda barn. Hon riskerar nu uteslutning, något ni kan läsa mer om i gårdagens inlägg. Detta är såklart inte mer än rätt, för självfallet ska Åkessons nolltolerans efterlevas:

”…från och med nu råder nolltolerans och arbetet med att städa upp i leden ges högsta prioritet. (…) ”i vårt parti finns inget utrymme för extremister, rasister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata utsvävningar.”

Eller hur är det nu egentligen, med den där nolltoleransen? Börjar det inte bli väldigt tydligt och uppenbart, både för oss och troligtvis även för Sverigedemokraternas medlemmar och lokala företrädare, att samma regler inte gäller för alla? Detta grundat på att även om Erik Almqvist fick lämna partiet så blev han belönad med en högavlönad anställning som konsult istället. Än mer befästs denna skillnad om vi tar en titt på Kent Ekeroth. Han har nämligen gjort i princip samma sak som Annika Rydh. Samma film som Rydh publicerade, har även Ekeroth lagt upp på sin blogg. En film med så mycket faktafel att det inte går att kalla annat än antimuslimsk propaganda. Inte nog med det, han har även en egen kategori med namnet ”Muslimsk demografi” på sin blogg som han beskriver så här:

Här skriver jag ner länkar som tar upp problematik rörande muslimsk demografi.

(Demografi betyder befolkningslära, vetenskapen om en befolknings fördelning, storlek och sammansättning). Alla länkar under kategorin handlar om en enda sak: Att muslimer påstås föda för många barn. Varför de gör det? Tja, tydligen är det ett steg i deras mästerplan att ta över världen. Hur världens alla muslimer bestämt detta och kommunicerat ut det till varandra är oklart, kanske har de en telefonlista? Skämt åsido är det en skrämmande konspirationsteori som också återfinns i Breiviks manifest. Denna gång kablas den dock ut över internet av en riksdagsledamot. Känns detta rimligt utifrån nolltoleransen?

”(…) i vårt parti finns inget utrymme för extremister, rasister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata utsvävningar.”

Ekeroth har även skrivit ett blogginlägg med fokus på just barnafödande:

Vad som händer idag, vilket späs på att en stor invandring, är att svenskarna (uppdatering: alltså bärare av den svenska kulturen) blir allt färre medan den icke-svenska befolkningen (uppdatering: dvs de som inte anammat en svensk kultur) ökar.

Hur Ekeroth kan veta huruvida de utlandsfödda som syftas på i statistiken har anammat svensk kultur eller inte, det framgår dock inte. Han fortsätter sedan:

Vi behöver rikta ekonomiska incitament för att få den svenska delen av befolkningen att föda barn – inte spä på ekonomiska incitament för de invandrargrupper som redan idag utnyttjar diverse bidrag som med detta förslag får ytterliggare pengar i kassan.

Även om han inte uttrycker det lika plumpt som Rydh eller med fokus just på muslimer så finns ändå samma tanke här: Utlandsfödda ska inte föda barn. Rydh står nu inför en möjlig uteslutning ur partiet. När ska röster höjas för att Jimmie Åkessons polare Ekeroth ska behandlas på samma sätt? ”Bara” detta att Ekeroth var en viktig del av Järnrörsskandalen, och även har uttryckt sitt fulla stöd för den rasistiska hatmegafonen Avpixlat skulle i vilket annat parti som helst varit en grund till att bli utkickad. Att han dessutom spär på det med samma retorik som får en lokalpolitiker att riskera uteslutning borde vara droppen som får nolltolerans-bägaren att rinna över. För, även om kanske framstår som tjatiga nu, den säger trots allt detta klart och tydligt:

”(…) i vårt parti finns inget utrymme för extremister, rasister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata utsvävningar.”

Foto:  Johan Fredriksson


Stötta vår verksamhet
  • 24
    Delningar