Granskning

SD-toppen hoppar av efter avslöjande om hur han låtit skattebetalare stå för familjens fest- och semesterresor

Written by Henrik Johansson

Under kvällen gick ett kortare pressmeddelande ut från Sverigedemokraterna om att SD-toppen, och skolpolitisk talesperson, Stefan Jakobsson drar tillbaka sin kandidatur till riksdagen. Inget nämns om att han skulle behöva lämna partiet efter att ha låtit skattebetalarna betalt nöjes- och semesterresor för honom och hans familj. 

Tidigare under dagen kunde IRM avslöja hur Jakobsson fått ett massivt stöd från partiaktiva, även SD-toppen Mattias Karlsson sade att Jakobsson skulle få en ny chans. Men allt verkar inte varit guld och gröna skogar. Till Aftonbladet uppger en källa att Jimmie Åkesson själv uppmanat honom att avgå.

Att Åkesson väljer en annan väg här är kanske inte så konstigt då Jakobsson av flera oberoende källor pekats ut som en utmanare till partiledarrollen inom Sverigedemokraterna. Eller snarare såhär, diskussionen har hela tiden cirkulerat kring om Åkesson pallar med rollen en mandat period till och om inte, vem ska efterträda honom.

Trots det stöd som uppvisades under kvällen på Jakobssons Facebooksida så har ändå kritiken börjat puttra även ute i landet. På den lokale SD-toppen Teddy Nilsson kunde man se flera aktiva och fd SD-politiker samla sin kritik, trots uppmaningar att hålla det hela internt:

Men som sagt fanns det även här protester mot att deras missnöje yttrades i offentligheten:

Var exakt Jakobsson tar vägen är fortfarande oklart, själv har han mest postat om annat på sin Facebook, men gissningsvis har han nog mycket information om partiet för att bli betryggad en försörjning de nästkommande åren. Precis som med Kinnunen efter att han fälts för bokföringsbrott, eller Anders Forsberg som fick fängelse för grov förskingring, men fortfarande anlitas av SD som ”expert”.

Hursom, hade Jakobsson valt att göra som han gjorde 2015 – mer än en gång – så kanske han suttit kvar i riksdagen även efter denna mandatperiod:


Stötta vår verksamhet
  • 1.6K
    Delningar