Dumheter

SD vill skrota demokratiberedningen – i Sverige har vi redan demokrati och man behöver faktiskt inte rösta om man inte vill

Sverigedemokraterna i Huddinge har gått fram med ett förslag om att skrota Huddinges demokratiberedning, det meddelades under kommunfullmäktige under tisdagen. Motiveringen? Vi har redan demokrati i Sverige och man behöver faktiskt inte rösta om man inte vill. 

Sverigedemokraterna brukar inte vara sena på att skrika om hur Sverige saknar en fungerande demokrati så fort ett beslut går emot dem. Trots detta så anser SD Huddinge att en demokratiberedning är onödig då vi redan har demokrati i Sverige. Arnold Boström (SD):

– I Sverige har vi redan demokrati, men nu använder man Demokratiberedningen för att bedriva propaganda för att få folk att rösta. Demokrati innebär även rätten att slippa rösta.

Förslaget som lades fram av SD under tisdagens kommunfullmäktige har stött på hård kritik. Vice ordförande i demokratiberedningen Nujin Alacabek (V) säger att SD inte förstår vad man sysslar med:

– Det är väl inte helt oväntat att de visar så liten förståelse för det viktiga arbete som görs i beredningen, de vet inte inte vad vi gör. Vi jobbar för att stärka demokratin i vår kommun, öka våra kunskaper inom olika demokratifrågor, men även hitta kanaler för att kommunicera dessa frågor med medborgare, anställda och föreningslivet, säger hon.

Fakta om demokratiberedningen:

Demokratiberedningens syfte är att fördjupa den demokratiska processen i Huddinge kommun. Beredningen ska verka för att kommunens anställda och invånare kan arbeta och leva i ett jämställt samhälle som främjar allas lika värde och möjligheter.

Beredningen ska också ta fram riktlinjer och arbetssätt som ska förstärka den kommunala demokratin och främja jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor i samhället.


Stötta vår verksamhet
  • 434
    Delningar