Efter interna strider väljer nu SD Ängelholms tidigare vice ordförande och andremannen Lars-Erik Stadler att hoppa av alla sina uppdrag. Till HD.se säger han att anledningen till avhoppet är att:

De ville tona ned ett hotfullt mejl riktat mot mig och det är alldeles för mycket styrning från ordförande Patrik Ohlsson.

Patrik Ohlsson, som vi skrev mycket om förra året då han flera gånger trampade i klaveret, väljer att bemöta det med viss del oförståelse och kommer även med besked om sin egen roll inom partiet:

Men jag håller med om att för mycket har snurrat kring mig. Därför lämnar jag som ordförande vid årsmötet.

Att Stadler väljer att hoppa av har varit känt sedan strax innan jul, vilket kan förklara den tweet han skrev 31 december 2012:


Interna konflikter, uteslutningar och avhopp. Nu dessutom medlemmar som tappar tron på själva partiet. Åkesson tycks aldrig riktigt få någon ro i sitt parti. Inte blir det bättre av att han öppet väljer att särbehandla medlemmar på lokal nivå och de i absoluta partitoppen. Någon annan förklaring än särbehandling kan vi nämligen inte finna till att Erik ”Järnröret” Almqvist får ett fint konsultjobb som plåster för såren och att Kent ”Vad är satir?” Ekeroth får sitta kvar. Det är som man brukar säga: ”Det är skillnad på skit och pannkaka”. Något som de lokala företrädarna också börjat lägga märke till, kanske?