Okategoriserade

Svårt att rekrytera folk om man inte letar utanför familjen Skalin

Written by Björn Fridén

Johnny Skalin är riksdagsledamot, är Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson och beskrivs ofta som partiets starke man i Västernorrlands distrikt, trots att han inte innehar ordförandeposten. Men om man är osäker på vem som bestämmer så blir det rätt tydligt när man ser vem som är politisk sekreterare i kommunen.

Partier som väljs in i kommunfullmäktige får skattemedel för att anställa kompetent personal. Eller belöna sin familj, det bestämmer de förstås själva. Förra året blev Johnny Skalins pappa politisk sekreterare i Sundsvall med en lön på 36 000 kronor, berättar SVT. Det är i sig inte så konstigt, att familjemedlemmar är politiskt engagerade tillsammans är vanligt.

Men det blir lite märkligare när pappa Skalin lite senare lämnar uppdraget och ersätts av… fru Skalin. Johnny Skalin vägrar svara när Sundsvalls Tidning frågar honom, utan hänvisar till distriktsordföranden Mats Hellhoff, som får frågan om det inte är lite olämpligt att anställa sina familjemedlemmar.

– Ja, det kanske det är. Samtidigt är det inte lätt att få tag på folk till de här posterna.

Vem vet, det kanske blir lättare om man vidgar sökradien lite utanför familjen Skalin. Hela Västernorrland finns ju ändå att tillgå.Problemen framstår alltmer som avsiktliga och systematiska. Medlemmar ser hur innersta kretsen roffar åt sig alla viktiga positioner och uppdrag och delar dem med sina familjemedlemmar, och den som protesterar utmanövreras eller utesluts. Just nu pågår ett mindre uppror i Västernorrlandsdistriktet. Fortsättning följer garanterat.


Stötta vår verksamhet
  • 144
    Delningar