Okategoriserade

”Svenskfientlighet”

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och riksdagsledamoten Mattias Karlsson skriver i Skånskan en debattartikel om att det är ”Dags att ta svenskfientligheten på allvar”. De skriver:

”Tyvärr har dock nästan ingen uppmärksamhet riktats mot den diskriminering, de negativa attityder och det våld som infödda svenskar utsätts för på grund av sin härkomst, trots att svenskfientlighet av allt att döma är ett allvarligt och relativt vanligt förekommande problem.”

Sedan skriver de om brott och invandrares överrepresentation i brottsstatistiken, och att det:

”(…) finns skäl att anta att det åtminstone i en del av dessa fall finns ett underliggande svenskfientligt motiv.”

Det kanske finns skäl. På samma sätt som det fanns skäl att tro att ett ”tiotal muslimska terrororganisationer har etablerat sig i Sverige”, vilket hade varit en anmärkningsvärd uppgift – eftersom det till och med var fler än SÄPO visste om.

Åkesson bör nog vara försiktig med att anta, och vi bör nog vara försiktiga med att ta det på allvar när han ändå väljer att göra det. På samma sätt som vi bör vara försiktiga med att ta hittepå-begrepp som ”svenskfientlighet” på allvar, när inte ens Åkesson själv kan definera vad som är svenskt.


Stötta vår verksamhet

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.