Dumheter

Sverigedemokrat definierar enormt stort stöd

Sverigedemokraterna i Norrbottens läns ordförande, Peter Aldenlöv, blev i dagarna intervjuad i SDs egna tidning – SD-Kuriren. En intervju som publicerats på SD i Norrbottens hemsida. I intervjun får vi bland annat lära oss att Aldenlöv kan både finska och svenska, att han bor utanför Luleå och lite kort hur det gick till när han blev medlem i Sverigedemokraterna. Det är också i samband med det sistnämnda som vi hittar följande.

”Därefter berättar Peter att stödet för SD är enormt stort.”

Nu är det möjligt att defenitionen av ordet ”enormt” kan skilja sig något från person till person. Men väljer man att titta på Sverigedemokraternas resultat i det senaste riksdagsvalet kan man kanske inte säga att det var ”enormt stort” i just Norrbottens län. Faktum är att SD skrapade ihop blotta 3,85% av rösterna där, något som går att jämföra med Socialdemokraternas 51,86% som onekligen går att beskriva som just ”enormt stort”.

Men kanske menade Aldenlöv att stödet var ”enormt stort” för SD i den egna staden? Njae… I just Luleå stannade SD på blotta 3,48% av rösterna. Ännu mindre än i Norrbottens län, med andra ord. Och i kommunvalet fick SD så få röster att de hamnade under ”övriga partier” en kategori som sammanlagt fick 2,82% av rösterna.

Vi har med andra ord lite svårt att förstå vad Peter Aldenlöv menar med ”enormt stort” stöd. Kanske var det en ”enormt stor” överdrift, eller måhända en ”enormt stor” lögn.


Stötta vår verksamhet