Okategoriserade

SD-politiker om Japan – otroligt skönt att vara i ett land där feminism inte existerar

Christoffer Dulny, vice ordförande för Sverigedemokraterna i Stockholms stad, twittrar ogillande om Sverige från utlandet. Den här gången har resan gått till Japan. Vi har ingen koll på hur länge Dulny varit på plats men tydligen så har han redan full koll på hur det förhåller sig med Japanska feminister:

1079044_10151550679942507_1191161436_o

Well. Att en Sverigedemokrat på genomresa kommer till slutsatsen att ”feminism och genusteorier inte existerar” behöver inte nödvändigtvis ha något att göra med verkligheten. Vi på IRM hittade via en häftig modern grej som kallas för sökmotor i alla fall två olika böcker som handlar om Japansk feminism . Även någon essä som bland annat beskriver hur ordet genus (=”gender”) börjar leta sig in i den Japanska akademikan.

Förutom att vi alltså kan notera att Dulny inte verkar ha någon koll på vad han pratar om när det kommer till feminism och/eller förekomsten av begreppet genus i Japan så kan vi även konstatera följande: Dulny verkar föredra den typ av samhälle som även en Taliban med glädje skulle leva i. Ett samhälle där ”unga människor styrs av normer och föräldrarna”. Ett samhälle där Svenska feministers olika bidrag till utvecklingen inte skulle ägt rum? Ni vet, saker som: allmän rösträtt, kriminalisering av våldtäkt inom äktenskapet, lika lön för lika arbete och annat ”feministiskt genustrams”.

Läs mer om Dulnys tidigare utspel här:


Stötta vår verksamhet