Granskning

Sverigedemokraterna hånar 15-åring – ”har man gett sig in i leken, får man leken tåla”

Det är knappast en hemlighet att Sverigedemokraterna har en tendens att ge sig på barn i tid och otid. Därför blir vi heller inte förvånade när 15-årige Fahad Sameer hånas hårt efter att han medverkat i TV4 för att fråga ut Gustav Fridolin. Men varför hånas då denna 15-åring, uppvuxen i Sverige? Var det för att han ställde dumma frågor? Var det för att han var taskig mot Fridolin? Nej, han hade oturen att få skäggväxt som 15-åring. 


UPPDATERING

Rätt ska vara rätt, Sameer kom till Sverige när han var sex år gammal. I en tidigare version stod det att han även var född här. Det här förändrar såklart ingenting, men som sagt, rätt ska vara rätt. Vi ber om ursäkt för detta.

Läs rektorn på Sameers skola uttala sig om det rasistiska hat han nu utsätts för.


Allt börjar med att Kent Ekeroth och Jörgen Fogelklou sprider denna bild med exakt samma budskap:

Ingen kan ta fel på budskapet. Bilden och kommentaren ämnar att måla ut Sameer som äldre än vad han faktiskt är. För det första, när Jörgen och Kent skriver ”klasskompisar” så stämmer det inte. Personerna i studion är från klass sju till nio och olika klasser, Sameer är i sällskapet äldst tillsammans med Robin längst till höger. Att Sameer ser äldre ut är det ingen tvekan om, men tittar man på det faktiska reportaget så förändras bilden avsevärt då ljusförhållanden självklart spelar in.

Flera personer reagerar på Jörgens och Kents agerande men alla möts med nonchalans. En som reagerat är styrelseledamoten i liberala ungdomsförbundet(Stockholm), Caroline Rhawi, som av en händelse också känner igen Sameer. Rhawi bekräftar för IRM att Sameer är 15 år gammal och uppvuxen i Sverige.

Men skadan är redan skedd. Bilden sprids av i princip varenda Sverigedemokrat, från topp till botten. En som sprider bilden är Linus Bylund och än en gång återfinner vi Kent Ekeroth i kommentarsfältet:

fgdfhfgdhdfgf

Okej Kent, du har ”ögon” och ett ”sunt förnuft”. Låt oss testa dina ögon och sunda förnuft. Det här är Sameers betyg från vårterminen 2015, när han fortfarande gick sjuan. Här återfinns även hans personnummer som visar att han är född 2001:

gfhfgjghjgh

Granskar man Sameers FB så noterar en också att han, precis som många av oss andra, sett väldigt ung ut. Även om han mognat utseendemässigt det senaste året, något som också kan späs på av studiosmink som de flesta väljer att använda när de deltar i TV.

Linus Bylund väljer, till skillnad från Ekeroth, en mer försiktig linje och försöker släta över sin publicering:

Notera att Bylund skriver att ingen ”aggression eller ens lättare irritation” riktats mot Sameer. Nähä!? Låt oss titta närmre på hur Sverigedemokrater och dess fotsoldater reagerat i Kent Ekeroth:s kommentarsfält:

Ingen irritation och aggression sa Bylund, we beg to differ…..

P.s Vi tvivlar på att Sameer gav sig in i någon lek som han måste ”tåla”, misstänker att han mest ville ställa några frågor till Gustav Fridolin om skolan… 

Glöm inte att stödja oss i vår kamp mot SD, smått eller stort spelar ingen roll, vi ska tillsammans ta fighten i valrörelsen 2018!

Bankgiro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59

 

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 14.2K
    Delningar