Dumheter

Sverigedemokraterna – HBTQ-personer saknar samhällsnytta och nödvändiga moraliska regler

Sverigedemokraterna har, på nationell nivå, på senare tid försökt framställa sig som ett parti som står upp för HBTQ-personer mot inskränkta muslimer. En inställning som SD framfört som ”HBTQ-vänlig”. Utöver att vara emot muslimer så har det varit ganska torrt på förslag för att stärka HBTQ-personers roll i samhället. En linje som nu även SD Göteborg intar när man i dagarna röstade emot inrättandet av ett normkritiskt råd/samrådsforum med hbtq-fokus i Göteborg. Motiveringen som SD:s Robert Quiding framförde i kommunfullmäktige var att en majoritet av folket inte ansåg HBTQ-personer som samhällsnyttiga:

Jag vill passa på att betona av kända anledningar för denna församling. Försök inte ta vår inställning till förslaget om ett HBTQ-råd som ursäkt att än en gång pådyvla oss främlingsfientlighet eller ännu värre epitet.

[…]

Vill människor vara homo- bi- trans eller konstigt sexuella så låt dem då få vara det så länge de inte bryter mot våra andra lagar som till exempel att uppträda störande. Låt människor ha vilken sexuell böjelse dom än föredrar, men ägna inte samhällets resurser till att uppmuntra sexuella böjelser som en ganska stor majoritet finner sakna samhällsnyttiga och nödvändiga morala och etiska regler. Glöm för all del inte att en mycket stor majoritet av människor i vårat land har varken homo- bi- eller transsexuella böjelser. Tack för ordet.

Budskapet är solklart. Man anser att HBTQ-personer inte tillför något till samhället och saknar moraliska och etiska regler. Inga resurser ska läggas på att få en större acceptans/förståelse över våra medmänniskor situation. En sak vi funderar över och ursäkta språket, men när i helvetet började vi mäta samhällsnytta utifrån sexuell läggning eller preferens?

Hela resonemanget luktar lite Ny Demokrati:

Det verkar inte bättre än att SD Göteborg missat internmailet med solklara instruktioner om att SD måste tona ner sitt HBTQ-förakt i offentliga sammanhang.

Lyssna på hela inlägget här vid 03.12.08

Mer om HBTQ-hatet inom SD:


Stötta vår verksamhet
  • 9
    Delningar