Granskning

Sverigedemokraterna om bilbrännare: ”bete er som djur och vi kommer behandla er som djur”

Written by Henrik Johansson

Sverigedemokraterna har på sitt officiella instagramkonto postat en bild från bilbränderna i Göteborg där de riktar ett hot mot de skyldiga: ”Bete er som djur och vi kommer att behandla er som djur”. Posten togs ner under eftermiddagen utan vidare kommentar kring varför. 

I Sverige råder likhetsprincipen, ett juridiskt begrepp som syftar till att alla ska vara lika inför lagen, något som i sin tur grundar sig i de mänskliga rättigheterna:

Med likhet inför lagen menas att alla individer juridiskt sett är jämlika. Begreppet ses ofta som en grundläggande princip för demokratiska stater.

Likhet inför lagen är en mänsklig rättighet. Alla ska hållas lika ansvariga inför lagen och erhålla samma skydd av lagen utan diskriminering, enligt FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 7.

En princip Sverigedemokraterna vill frångå, iaf om man ska tro deras officiella instagramkonto:

Och visst, folk har sin fulla rätt att blir förbannade, svära och spotta, men när ett parti som aspirerar på att sitta i regeringsställning börjar propagera att brottslingar ska behandlas som djur är vi jävligt illa ute. Eller för att använda SD:s egna välbeprövade favoritdänga: ”Vill ni ha det som i George Orwells 1984 eller? Vava!?”.

Under eftermiddagen togs inlägget ner från instagram utan närmare förklaring av Sverigedemokraterna.

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 854
    Delningar