Marita Claesson är ett namn ni inte har läst här förut. Hon är kommunpolitiker i Aneby, det vill säga att hon sitter med i kommunfullmäktige. För Sverigedemokraterna, såklart. Men inte nog med det: Hon tillhör också den allt större skaran av Sverigedemokrater som verkligen inte borde få använda sociala medier. Egentligen. För partiets eget bästa.

Vad har då Marita Claesson gjort? Tja, dels har hon tagit sig rätten att avgöra vem som är och inte är svensk. Å andra sidan är det ju lite av SD:s politik, det där att de kan avgöra vad som bestämmer vem som ”får” kalla sig svensk. Så nej, det är inte riktigt det vi ska ta upp nu. Det är en annan liten detalj. Ni får titta på bilden nedan och se om ni noterar vad som är fel. Vi kan kalla leken för ”hitta rasismen”:

 

Har ni hittat det än? För er som inte har det, så kommer en ledtråd här: Det är inte särskilt trevligt att kalla araber för parasiter. Inte trevlig alls faktiskt. Att skriva ”Inte är de svenskar !!!!! Möjligen kan de kallas Parasiter” tycker vi är högst olämpligt beteende från en kommunpolitiker.

Vi tycker att internet ska vara fritt för alla. Det inkluderar såklart sociala medier. Frågan är hur länge Sverigedemokraterna kommer fortsätta tillåta sina företrädare att göra övertramp efter övertramp…

Bonus

Under morgonen nådde vi Claesson för en intervju, mer om det i ett senare inlägg.