Granskning

Ted Ekeroth hoppar av – jag vill slippa all falskhet, fulspel och oärliga människor inom SD

Written by Henrik Johansson

Kent Ekeoths tvillingbror Ted lämnar nu Sverigedemokraterna med buller och bång. I ett inlägg på Facebook beskriver Ted hur han tröttnat på SD:s politik och politiker. ”Den andra biten som egentligen legat och tärt ett bra tag, är det som jag nämnde ovan – falskheten, fulspelen, de oärliga personerna som drog energi, tid och ork. Att slippa dem och det slit de medförde är den enskilt största behållningen av att jag nu drar mig tillbaka.”

Enligt Ted själv kommer beslutet efter att han förlorat ordförandeposten i SD Lund:

Idag förlorade jag ordförandevalet i SD Lund. I och med det kommer jag att lämna övriga uppdrag samt inte heller kandidera till distriktsstyrelsen. En hel del personer i SD kommer tycka detta är tråkigt att jag just nu drar mig tillbaka, jag vet att jag har många vänner och stöd ute i organisationen. Jag vet också att det finns en del av ”interna motståndare” som säkert är glada nu, och det får man väl ge dem: de har, i alla fall en tid framöver, blivit av med en motståndare som jag tror att även de ansett inte varit den enklaste att ”slåss emot”. Grattis till er

Han fortsätter att berätta hur han slagits och kämpat för ”Sveriges överlevnad, emot etablissemanget, liberalerna, socialisterna och mångkulteralisterna”. Vidare beskriver Ted det interna maktspelet inom SD, något som mängder av SD-politiker vittna om tidigare:

Den andra biten som egentligen legat och tärt ett bra tag, är det som jag nämnde ovan – falskheten, fulspelen, de oärliga personerna som drog energi, tid och ork. Att slippa dem och det slit de medförde är den enskilt största behållningen av att jag nu drar mig tillbaka. Det ska bli skönt, förbannat skönt, att slippa interagera med dem, allt medan de låtsas vara din vän, supporter, allierad. När jag drar mig tillbaka från politikerlivet, så kommer jag bara omges av personer som vill vara i min närhet, på riktigt. Inga mer spel. En jävla befrielse, får jag ändå erkänna.

Ted är också kritisk till SD:s nya lismande för moderaterna:

SD är det enda parti, just nu i alla fall, som har en chans att göra något för att rädda Sverige. Det kan dock ändras; de signaler partiledningen kommit med på senaste är oroväckande. När SD haft rätt i varenda fråga (jag tror det är utan undantag faktiskt) och haft rätt i decennier, 20 år eller mer, är det vi som ska sätta dagordningen. Vi ska ta ytterligare steg för att visa riktningen, inte som man hör idag, vara kravlös inför samarbete med Moderaterna, ett parti som varit huvudansvarig när det kommer till förstörandet av vår nation.

Även den bristande interndemokratin och toppstyre kritiseras hårt:

Jag ogillar hur partiledningen struntar i stadgarna och vanlig mötesordning och mötesregler när de ogillar något, som skedde på t.ex. Landsdagarna 2015. Jag ogillar hur man skriva lite på arbetsordningen på mötena, för att försvåra att kritiska röster ska få komma till tals. Jag ogillar hur man uteslöt SDU, även om jag ansåg att uteslutningen behövde göras. Men man gjorde det i direkt strid med stadgarna och framför allt: på Landsdagarna 2015 nekade man minst två valda delegater att få lägga fram sina yrkande angående dagordningen. Detta nekande var ett direkt stadgebrott och mötesordningsbrott. Jag protesterade, men dessvärre verkade övriga delegater vara oförstående eller kanske för rädda för att våga sätta ner foten. Det fanns flertalet andra saker på LD2015, och mer lär det bli framöver, gissar jag på.

Det där med att inte våga sätta ner foten, säga ifrån, tycka annorlunda? Det är ett enormt problem inom SD. Partikulturen är att inte säga emot. Partikulturen är att valberedningen bestämmer valen, inte medlemmarna. Ogillar man valberedningens förslag och väljer att arbeta för andra förslag, då är man haverist, kuppmakare och bråkstake. Denna inställning är något som kommit uppifrån, och sipprat ner genom organisationen.

Ted skriver att han kommer att kvarstå som medlem tillsvidare, men förstår samtidigt att han kommer hamna i kylan:

Glöm inte att stödja oss i vår kamp mot SD, smått eller stort spelar ingen roll, vi ska tillsammans ta fighten i valrörelsen 2018!

Bankgiro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59

 


Stötta vår verksamhet
  • 3.4K
    Delningar