Granskning

Thoralf Alfsson erkänner SD:s stöd till Alliansen: ”S är gnällsjuka mobbare!”

Här om dagen släppte DN uppgifter från riksdagens utredningstjänst som visade hur SD utnyttjat sin vågmästarroll under åren i riksdagen. Siffrorna visade att SD inte var det mittenparti och oppositionsparti som man påstår:

Under de tre första riksdagsåren har partiet – när det hamnat i en vågmästarställning i voteringarna – röstat med regeringen i drygt 80 procent av fallen. Men i höstas ökade andelen till 90 procent.

Det här är såklart känsliga uppgifter för ett parti som vill framställa sig som Sveriges enda oppositionsparti och Björn Söder kallade uppgifterna för ohederliga:

Det är väldigt oseriöst och ohederligt att ett parti som Social­demokraterna som gör anspråk på att leda landet efter nästa val att syssla med sådant här trixande med siffror. Det är bara för att vi plockar röster i LO-kollektivet som man tar fram det här högerspöket, säger Björn Söder.

Men nu bekräftar alltså riksdagsledamoten Thoralf Alfsson att man hellre röstar med Alliansen. Alfsson skriver på sin blogg att Socialdemokraterna i princip inte pratar med SD och att det är därför man röstar med Alliansen:

Inför partiledardebatten hade Socialdemokraterna gett riksdagens utredningstjänst att räkna på hur ofta Sverigedemokraterna röstar med Alliansen i huvudvoteringarna i riksdagen. Resultatetpresenterades i Dagens Nyheter och socialdemokraten Mikael Damberg grät ut i artikeln över att SD röstade oftast med Alliansen. Han menade till och med att en röst på Sverigedemokraterna var en röst på Reinfeldt.

 

Om nu Socialdemokraterna önskar att SD röstar med de rödgröna oftare i riksdagen så kanske Mikael Damberg skulle börja med att uppmana sina ledamöter att prata med oss sverigedemokrater som sitter i något av utskotten. Jag sitter i Skatteutskottet och jag kan säga att det är mycket sällsynt att någon från de rödgröna vill prata med mig. Det är en grundläggande förutsättning Mikael Damberg om du vill att vi skall stödja förslag från ditt parti eller de rödgröna. Telepati fungerar inget vidare!

 

Så länge ni inte vill prata skall ni heller inte uppträda som gnällsjuka mobbare!

Såhär såg röstfördelningen ut mellan blocken:

dsfegergterg


Stötta vår verksamhet