Dumheter

Thoralf Alfsson – muslimer felparkerar för att visa att de står över svensk lagstiftning

Written by Henrik Johansson

I fem blogginlägg beklagar sig den Sverigedemokratiska riksdagskandidaten Thoralf Alfsson över hur muslimer felparkerar på Stortorget i Kalmar för att visa att de står över svensk lagstiftning och istället agerar enligt sharialagar. När IRM granskar Alfssons bilder visar det sig att ungefär hälften av bilarna är registrerade på namn som ”Bosse”, ”Krister” och ”Torsten”. En person, vi kan kalla honom för Ibrahim, skrattar när vi når honom och förklarar att han är ateist. 

Alfssons granskning av de ”gapiga araberna” (hans ord, inte våra) börjar i juli förra året och riktar sig främst mot vad han kallar för den ”muslimska torghandeln”:

Jag stannade till för att ta några bilder och kolla in om det kom någon parkeringsvakt för att lappa alla fordon. Under tiden jag kollade åkte en del bilar efter att de handlat av de arabiska torghandlarna men det kom hela tiden nya bilar med MENA-personer. En del gick uppenbarligen till källarmosken, andra handlade grönsaker och frukt av de gapiga arabiska torghandlarna.

Den 12 januari är Alfsson tillbaka på torget och efter en stunds betraktelse ställer han sig frågan om muslimer vill visa hur de står över svensk lagstiftning:

Varför visar dessa personer ingen respekt för våra lagar och trafikregler? Eller handlar det om att visa att man inte respekterar svenska lagar? Att visa att man som muslim står över svensk lagstiftning? Jag börjar faktiskt att undra eller jag är nog mer eller mindre övertygad om att det varje fall inte kan bero på okunskap.

En vecka senare lackar Alfsson fullständigt när han än en gång konstaterat att folk felparkerat på torget:

Det är dags att nyanlända respekterar svenska lagar och regler! I annat fall skall de lämna landet och fortsätta sina liv i hemländerna. De skall inte bara ta seden dit de kommer, utan även följa svenska lagar och regler. Här gäller ingen sharialagar!

Huruvida sharialagar säger att man får parkera var man vill är högst oklart men eftersom Alfsson tagit rikligt med bilder på bilarna som felparkerat bestämde vi oss för att granska registreringsnumren. Vi kunde utläsa nummerplåtar på tio av bilarna som Alfsson fotat. Av dessa tio hade fem personer ett namn som troligen inte var av svenskt ursprung, fyra var svenskklingande och en hade sannolikt skyddade uppgifter.

Vi lyckades till slut nå tre av dessa personer för en intervju. Som av en händelse var ”Bosses” bil utlånad den dagen och ”Krister” kunde inte alls förstå varför hans bil stod på torget. ”Ibrahim” däremot gjorde efter lite övertalning vissa medgivanden om att han kunde stått felparkerad på torget.

-Har jag parkerat fel så har jag, regler ska följas.

Jag förstår att denna fråga kanske låter lite konstig, men parkerade du där för att du är muslim och anser dig stå över svenska lagar? 

-Haha va!? Du kanske driver med mig?

Nej alltså det är en politiker som påstår det i ett blogginlägg.

-Nej jag är ateist, alltså jag kommer från ett muslimskt land, men jag håller inte på med sånt där.

Alfsson lägger visserligen fram en teori om varför även svenskar felparkerat på platsen:

Men när det fyllde på med bilar kom även en och annan svensk som uppenbarligen trodde att det var ok att parkera på torget.

Den här teorin står dock på skakig grund då han själv publicerar en film på en bil som är i full färd att parkera där passageraren av Alfsson uppfattas som ”muslim”. Problemet är bara att de två parkerade bilarna som syns i bakgrunden båda är registrerade på personer med svenskklingande namn. Så det blir ett fall av vad kom först, hönan eller ägget. Eller som Alfsson skulle uttryckt det: gapig arab eller oförstående svensk.

I sitt sista blogginlägg om parkeringskaoset på Stortorget konstaterar Alfsson att det råder anarki i Kalmar och att parkeringsvakterna vikt sig för det mångkulturella samhället:

Vid onsdagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden tog jag upp den parkeringsanarki som råder på Stortorget och den biltrafik som pågår i samband med den muslimska torghandeln och fredagsbönen i källarmoskén.

[…]

De är beklämmande att se hur kommunen och parkeringsvakterna böjer sig för det mångkulturella samhället. Efter att jag sett dagens uppvisning börjar jag faktiskt undra vad det är som pågår!

 

FAKTA OM P-BÖTER

2014 delades det ut 1,5 miljoner parkeringsböter.


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Bankgiro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm


Stötta vår verksamhet
  • 2.8K
    Delningar