Dumheter

SD-politiker flippar ur igen (och igen och igen och igen)

Vi börjar lite smått undra om Tommy Hansson, gruppledare för SD Södertälje, har nån slags hållhake på partiet. Det räcker med en snabb skumning av hans blogg för att bli misstänksam: hur kan nån som skriver så mycket strunt få vara kvar i partiet? I det här inlägget tänkte vi lyfta två exempel som får oss att vilja gråta och skratta. Samtidigt.

Det första handlar om att det inte finns någon rasism i Sverige. Eller ja, åtminstone att Sverige är världens minst rasistiska land. Vad grundar Hansson detta på? En annan blogg. Jomenvisst.

Rune Lanestrand, född 1938, var på 1970-talet vänstervriden centerpartist. […] Lanestrand driver även bloggen Rune Lanestrands blogg med underrubriken ”Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av Rune Lanestrand”. Tidigare i år skrev Lanestrand en mycket läsvärd bloggtext med rubriceringen ”Sverige är minst rasistiskt”:

Men det vi reagerar på i inlägget är egentligen inte Hanssons källa, även om bildtexten ”Rune Lanestrand uppger sig aldrig ha träffat någon svensk rasist.” onekligen får oss att fnissa lite. Nej, det vi reagerar på är att Hansson väljer att bildsätta sitt inlägg med, bland annat, en…rasistisk bild:

ullenhag-sloja_pratbubbla

Smidigt Hansson, smidigt. Att Hansson har något emot Erik Ullenhag är något som framgår med tydlighet när man läser bloggen. I ett annat inlägg skriver Hansson:

Vår så kallade integrationsminister Erik Ullenhag från det alltid lika skenheliga Folkpartiet yttrade för kort tid sedan, att ”ondskan” bor på nätet. Det var alldeles tydligt att han menade just alternativa sajter av typ Avpixlat, Dispatch International och Fria Tider, det vill säga icke mainstream-media som lyfter fram sådant som till följd av PK-censuren är förbjudet att dryfta eftersom det anses strida mot det hallstämplade godhetskonceptet.

Oh, vad innefattas då av detta ”godhetskoncept”? Som TUR är har Hansson förtydligat åt oss!

Som exempelvis säger att brottslingars etnicitet aldrig får skrivas ut såvida det inte rör sig om etniska svenskar. Eller att invandring aldrig får kritiseras. Att aldrig erkänna att det förekommer islamisering. Att HBTQ-lobbyns makt är ett hjärnspöke.

Ujujuj…vi vet inte riktigt vad vi ska säga om detta. Att etnicitet sällan skrivs ut beror på att det rimligtvis inte spelar någon roll. Seriöst, om man är mer upprörd över gärningsmannens etnicitet än om själva brottet kanske man ska ta sig en liten funderare. Och inte kritisera invandring? Åtminstone vi kommer ihåg när man i Agenda, på bästa sändningstid i SVT, ställde frågan ”Hur mycket invandring tål Sverige?”. De två sista saker som Hansson tar upp vet vi faktiskt inte alls hur vi ska bemöta. Det är ungefär lika svårt att bemöta som om någon bestämt hävdar att enhörningar finns, grisar kan flyga om de bara vill och månen är gjord av ost.

Men vad vet väl vi…vi är ju ”den redan tidigare omvittnat intelligensbefriade Inte rasist men” enligt Tommy Hansson. Snyft.


Stötta vår verksamhet