Ikväll har Uppdrag Granskning ett reportage om kvinnoförtryck i svenska moskéer. Men anledning av detta har Sverigedemokraterna, som tidigare kallat journalister för vänsterextremister, att jubla och uppmana alla att kolla på SVT. Reportaget har också skapat stora diskussioner redan innan det sänts, bland annat har Mona Sahlin kritiserat de imamer som uppmanar kvinnor att inte gå till polisen vid hustrumisshandel.

Detta har fått riksdagsledamoten Toralf Alfsson (SD) att reagera. Att Sahlin riktar kritik mot de imamer i reportaget kallar Alfsson för ”svenskt rekord i hyckleri” och han fortsätter:

”Hyckleriet kommer inte sky några gränser de närmaste dagarna då alla feminister nu tvingas ur sina hålar i och med Uppdrag gransknings reportage om imamar i svenska moskéer. Först ut var Mona Sahlin!”

Skillnaden mellan Alfssons och Sverigedemokraternas kritik och den kritik som bland annat Sahlin riktar är att de inte kritiserar alla muslimer eller tron för vad ett litet antal personer gör. Precis detta bevisar också Alfsson i stycket efter.

”Detta reportage borde väl sätta fokus även på alla så kallade feminister som aldrig vågat eller vågar kritisera islam för deras kvinnosyn.”

… och även lite senare i inlägget.

”Jag anser att muslimska organisationer har en dold agenda och det är en liten del av detta som UG avslöjar i kvällens program.”

Vi på Inte rasist, men… anser att alla intoleranta grupper bör granskas och kritiseras, samtidigt måste bland annat Toralf Alfsson lära sig att man kan kritisera en företeelse utan att generalisera en hel religion eller en hel grupp av människor.