Okategoriserade

Varför protesterar inte SD:s väljare?

Vad är värre än SD:s vanliga problem med tomma stolar i fullmäktige? Alltså som det ser ut i till exempel Alvesta och Lessebo, där SD har flera mandat men inga företrädare. Det är nog inte mycket, iallafall om man frågar deras väljare som röstat fram ett parti som inte kan företräda sina väljare, men vi har nog hittat något som är betydligt värre. Eller vad sägs om en företrädare som inte vill ha med Sverigedemokraterna att göra – och som aldrig har velat ha det?

Det handlar om Anders Lind som är invald för SD i Lessebos kommunfullmäktige. Detta trots att han varken är med i partiet själv eller ens röstade på dem.

Någon hade skrivit upp mitt namn på en blank röstsedel. Jag fick reda på det genom kommunkalendern.

Nog för att vi kan förstå att SD har svårt att skrapa ihop kandidater att skriva upp på röstsedlarna. Men att skriva upp någon som inte ens har med partiet att göra känns väl lite väl överdrivet? Som vi inledningsvis skrev: Det kan inte kännas muntert för Sverigedemokratiska väljare att representeras av tomma stolar. Men nog måste det väl kännas ännu märkligare att bli företrädd av någon som man inte delar politisk ståndpunkt med?

Läs om fler avhopp:


Stötta vår verksamhet