Dumheter

Vice distriktsordförande i Norrbotten anmäld till högerextrem(SDL) demonstration

För en tid sen avslöjade vi att SD:s vice ordförande i Norrbotten hade gillat olika aktiviteter på Svenskarnas partis facebook sida. Vår granskning ledde till att Elfving nu skall utredas av partiets medlemsutskott. Elfving sa i en intervju med oss att gillandet tillhörde ett avlägset förflutet:

Det är det enda och det är väl ungefär två år gammalt, eller vad det är, ett och ett halvt år eller någonting. Så att jag har ingenting med dom att göra och jag står absolut inte för deras politik överhuvudtaget för enligt dom får inte jag heller vara här.

Idag kan vi avslöja att Elfving så sent som i mars förra året anmält sig till en demonstration med den högerextrema muslimhatgruppen SDL.

Carita SDL

SDL är en efterapning av den brittiska förlagan English Defence Leuge. SDL:s nuvarande ledare Kamil Ryba häktades nyligen för olaga bombhot.

Vi ringde Elfving för att se vad hon har att säga om detta.

Vi har en dump där du syns som anmäld till en manifestation med Swedish defenceleuge i Malmö

Jag har inte varit på sånt

Men kommer du ihåg om du har anmält dig till den här manifestationen

Nej

Det ska vara kopplat till ett gammalt facebook-konto som heter Carita Loves you. 

Carita Elfving!

Ja…

Som jag heter..

Elfving förklarar att det finns ett facebook-konto utan profilbild (?) med hennes namn som florerar. Ett fake-konto utan bild som ska vara anmält till ett event där bilden syns tydligt alltså? SD-politiker har vid flera tillfällen menat att man blivit utsatta för fejkade konton och att andra använder deras konton för att gilla diverse extrema organisationer.

Elfving har på sista tiden varit involverad i att driva en kampanj mot det kommande moskébygget i Luleå. Syftet har varit att samla ihop namnunderskrifter för att få till ett medborgarförslag om en folkomröstning för eller mot moskén. Något som resulterat i fullständig flopp då Elfving och Co bara lyckats få ihop 28 underskrifter istället för de eftersträvade 500.

 


Stötta vår verksamhet