Dumheter

Vice ordförande(SD) kallade sitt ex för hora – jag trodde vi hade yttrandefrihet i det här landet

Written by Henrik Johansson

Jörgen Bernebring, vice ordförande i SD Bjuv, har ett gediget brottsregister där han bland annat fått tio månaders fängelse för misshandel och olaga tvång. Han har också fått fängelsestraff för övergrepp i rättssak och vapenbrott. Nu står Bernebring än en gång åtalad efter att en före detta flickvän anmält honom för trakasserier. Bernebring har erkänt att han skickat meddelanden till sitt ex där han bland annat kallat henne för en hora. Däremot trodde Bernebring att det rådde yttrandefrihet i Sverige och att det därför var okej att skriva hora till kvinnor. 

Det är HD.se som rapporterar om den lokale SD-toppens åtal under tisdagen:

I början av februari slog en kvinna som Jörgen Bernebring tidigare haft en relation med larm till polisen sedan hon känt sig förföljd av sitt ex i bil.
Kvinnan fick sedan ett flertal meddelande i sin mobil där hon bland annat blev kallad hora och andra nedsättande saker. Även kvinnans föräldrar ska ha fått otrevliga sms.
I polisförhör erkänner Jörgen Bernebring de faktiska omständigheterna, att han skickat meddelande med otrevligt innehåll. Han säger dock att han trodde det rådde yttrandefrihet i Sverige.

När HD frågar SD Bjuvs gruppledare Sten Claesson om de känner till Bernebrings gedigna brottsregister så menar Claesson att det inte är ett problem då Bernebrings just fått vapenlicens:

Ser du något problem med att en av era förtroendevalda är dömd för flera grova brott?
– Killen har just fått vapenlicens, är det tillräckligt som svar på din fråga? Han har sonat sitt brott, då ska han inte straffas för detta.

Enligt Claesson så ska partiet i demokratisk ordning nu besluta hur de går vidare med ärendet.


Stöd gärna vår granskning av SD och vår uppbyggnad av ett kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59


Stötta vår verksamhet
  • 1.2K
    Delningar