Dumheter

Åkesson hånler åt reporter som frågar om SD-topps rasism och kopplingar till nazister

Written by Oscar Schau

Pavel Gamov, SD:s sjunde namn på EU-valslistan, ”tipsade” Nationaldemokraterna (kryptonazister enligt SD:s partiledning) om Mona Sahlins dotters äktenskap med en mörkhyad man. Han tyckte att det var värt att skriva om. Att det var en så kallad ”fadäs”. När Expressen träffar Jimmie Åkesson och ber om en kommentar möts reportern av ett hånleende från Åkesson. Sen skyfflas de iväg av pressbossen Linus Bylund.

Sverigedemokraternas partiledare tycker inte att det är lämpligt att kommentera att partiets sjunde kandidat, även siktandes på riksdagen, har haft kopplingar till halvnassar, handlat vansinnigt rasistiskt angående Sahlins dotter och dessutom ljugit för media. Jimmie Åkesson föredrar att hånflina svenska folket i ansiktet.

Vanligt bondförnuft säger att anledningen till att SD tänker vänta till efter valet med att utreda och kommentera Pavel Gamovs handlingar är för att de inte vill att det ska påverka deras valresultat. Så enkelt är det. Det är skamligt.

– Vi är i detta nu inne i en väldigt intensiv valrörelse. Detta är inget vi hunnit analysera i en bredare kontext. Efter valet får vi ta en diskussion med honom.

10410049_10152099291822477_1205304945_n

Åkesson gömmer sig bakom Bylund

 


Stötta vår verksamhet