Granskning

Alfsson startar krig mot alla som jobbar med ensamkommande flyktingbarn

Thoralf Alfsson är inte bara riksdagspolitiker, han är också mycket insatt i hur det är att jobba inom omsorgsyrken. Eller ja, åtminstone vill han ge sken av att vara full av kunskap vad gäller att arbeta med ensamkommande flyktingbarn. I ett inlägg på bloggen skräder han inte orden:

Ibland får man se saker och ting som det inte var tänkt. Igår såg jag en grupp ensamkommande barn med sin personal. Jag kan bara säga att jag blir minst sagt upprörd när man ser vilken åldersgrupp dessa ”barn” tillhör. En av dessa var absolut inte en dag under 30 år!

Vilket hyckleri från våra myndigheter! Hyckleriet är dock ännu större från de anställda vid dessa boenden som spelar med i denna teater. De gör det med argumentet att det inte är deras arbetsuppgift att bedöma åldern på ”barnen”.

”Argumentet” som Alfsson refererar till är ju dock inte ett argument, utan ren fakta. Det är inte de anställdas uppgift att göra en åldersbedömning på ensamkommande flyktingbarn. Alfsson har däremot väldigt tydliga och skarpa åsikter om hur de som arbetar med ensamkommande flyktingbarn borde bete sig:

Jag anser att du som anställd har skyldigheten att anmäla missförhållande på din arbetsplats. Lögnare och fuskare skall anmälas! Allt annat är tjänstefel!

Självfallet ska missförhållanden anmälas, precis som i vilket omsorgsyrke som helst. Men som vi redan konstaterat: skyldigheten att göra en åldersbedömning ligger på andra personer. Alfsson fortsätter sedan med att fortsätta hetsa och överdriva hur det går till vad gäller asylinvandring i Sverige:

Idag har de politiskt korrekta politikerna och ansvariga för t.ex Migrationsverket med hjälp av media skapat en acceptans för att asylsökande och papperslösa har rätt att fuska och ljuga så mycket som möjligt utan att det får några som helst konsekvenser. Rättsmedvetande håller på att gå fullständigt överstyr i vårt samhälle! Dessutom med 7-klöverns politiker och myndigheternas goda minne. Katastrof!

Att Sverigedemokrater hetsar när det gäller invandring är förstås ingen nyhet. Men att Alfsson med sitt inlägg tycks vara ute efter att starta krig med alla som arbetar med ensamkommande flyktingbarn, det är nytt för oss och säkerligen för er också. För inte kan man kalla det annat än en krigsförklaring när Alfsson uttrycker sig så här:

Personalen på dessa boenden för ensamkommande barn är fega hycklare om de inte anmäler missbruk av våra skattemedel. Den kultur som håller på att spridas inom anställda i ”flykting- o asylbranschen blir man minst sagt kräksjuk av. Jag känner ett stort förakt för dessa hycklare som försörjer sig på sin skenhelighet och statens bekostnad utan att fullfölja sitt arbete till 100 procent. Jag skulle vilja ge personalen en stor spark i röven när man låter 30-åringar ”spela” ensamkommande barn och utnyttja samhällets resurser.


Stötta vår verksamhet
  • 10
    Delningar