Redaktionellt

Allt har ett slut

Written by Anny Berglin

”Även här tar man fraserna till hjälp, man talar om frihet, man talar om demokrati, man talar om ett liberalt systems framgångar, och menar därmed i alla fall ingenting annat än stabiliseringen av regimen för en samhällsklass, som tack vare sitt kapital har fått pressen i sina händer, organiserar och dirigerar denna och därmed utgör den ’allmänna opinionen’”.

”Vårt folk, i vilket vi se en själslig och kroppslig gemenskap, som försynen har velat och gestaltat, dit vi ha satts och där vi endast och allenast kunna fylla vår livsuppgift.”

”Jag hoppas, att även de folk, vilka ännu idag är våra fiender, kommer att upptäcka sin större inre fiende en dag, och att de sedan i alla fall kommer att tillsammans med oss inträda i en annan front: fronten mot den internationella muslimska utsugningen och fördärvandet av folken!”

Läs citaten ovan. Tänk att de inte är fullt så ålderdomligt skrivna.  Visst låter det lite som något som skulle kunna stå på en sverigedemokratisk blogg?

Tänk nu att det istället för ”den internationella muslimska utsugningen” står ”den internationella judiska utsugningen”. Jag antar att många redan räknat ut att det inte är en sverigedemokrat som står bakom uttalanden här ovan. Jag antar att många också räknat ut vem det är som citeras? Jupp, det är Hitler.

Och nu måste jag i vanlig ordning, när man gör nån slags jämförelse som innefattar sverigedemokrater, lägga in en liten disclaimer. Jag säger inte att SD är ett nazistiskt parti. Jag säger inte att Jimmie Åkesson är som Hitler. Jag säger inte att SD låter exakt som Hitlers tal från 1941, som citeras här ovan. Men nog känns retoriken till stor del igen? Konspirationsteorierna om massmedia, att den är styrd av några få som på så sätt har makt över folket. Teorin att vi har väldigt mycket gemensamt enbart på grund av var vi är födda. Och som sagt: skrämselpropagandan, att det finns en viss folkgrupp som försöker suga ut och fördärva ”folken”.

Jag tror inte att SD någonsin kommer få lika stor makt som Hitlers nationalsocialister hade. Jag tror för det första att vi kanske lärt oss något av historien, men främst av allt tror jag att SD inom den närmsta evigheten kommer förgöra sig själva. De interna konflikterna kommer bli för mycket. Jag tror inte att SD kommer fortsätta vara ett toppstyrt parti som offrar vissa till förmån för andra. Och jag är helt övertygad om att de som offras kommer få nog av den behandlingen.

Med det här inlägget vill jag säga tack för mig. Det är det sista jag kommer skriva för ”Inte rasist, men…” Nya projekt väntar på mig, för att inte tala om flera valrörelser där jag kommer lägga ner hela min energi. Inte för att få folk att låta bli att rösta på SD, utan för att de ska förstå att det finns betydligt bättre alternativ.

Det finns partier som har riktiga lösningar på riktiga problem. Det finns partier som har baserat sin budget på verkligheten. Det finns partier som inte gör skillnad på folk och folk, utifrån religion och ursprung. Det finns partier som inte behöver kasta ut folk på grund av att de är rasister, nazister, homofober eller kvinnohatare. Det finns partier som inte förenklar verkligheten.

Sverigedemokraterna är inte ett sådant parti, och jag ser det som alla antirasisters, oavsett eget politiskt ställningstagande, uppgift att lyfta den frågan. Prata om SD, prata om deras politik och ställa dem mot väggen.

Jag vill tacka er alla för den här tiden. Det har varit roligt nästan jämt, det har varit omtumlande och väldigt häftigt att få vara med att bygga upp IRM. Vi ses någon annanstans, någon annan gång.

Med kamratliga och varma kramar
/Anny

 


Stötta vår verksamhet