Okategoriserade

Barnen (fast bara vissa) är vår framtid

SD i Ronneby värnar om ”di små” och konstaterat att just barnen är allas framtid, något de poängterar väldigt tydligt i ett av sina blogginlägg:
Man måste satsa sig ur denna krisen för barnen är ALLAS framtid och vi har inte råd att spara in på dessa!

Åh, så fint! Vad bra att vilja lägga resurser på småttingarna, för alla är vi nog överens om att de är viktiga. Men… gäller det här alla?

Tydligen inte, då de även skriver så här:
Efter PUT har beviljats(permanent uppehållstillstånd)skall barnen ha en särskilt förordnad vårdnadshavare vilket innebär ännu mer kostnader HELT UTAN ersättning från stat eller migra.verket! Sen tillkommer skolan och alla dess kostnader som detta innebär. Tolk, extrahjälp/resurser och ev. särskilda behov. NEJ till detta!

Och sedan:
När dessa får sitt PUT och börjar skolan kommer dom att behöva en hel massa stöd för att klara språket och därmed blir andra ämnen lidande och spiralen är på nedåtgående.

En satsning på barnen bör alltså göras, men bara på de som redan bor i Ronneby och helst också bara på de som redan kan felfri svenska, inte har några svårigheter eller särskilda behov, eller de som behöver någon form av extrahjälp.

”Våra barn och andras ungar” helt enkelt.


Stötta vår verksamhet

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.