Dumheter

Björn Söder intervjuas av förintelseförnekare och högerextrem tidning

För ett par veckor sedan besökte Björn Söder Borlänge för ett torgmöte, IRM var på plats och försökte få en kommentar från Söder angående motdemonstranterna på plats. Söder svarade på några frågor från oss och sa istället att vi istället skulle vända oss till SD:s presstjänsten, som i sin tur inte heller svarar på frågor från oss. Med den här händelsen färskt i minnet blev vi ganska förvånade när Söder bara någon vecka senare ställer upp på att intervjuas för den högerextrema tidningen Nya Tider. Inte nog med det, Söder låter sig även intervjuas av den ökände förintelseförnekare Carl Norgberg:

Förutom att Söder själv droppar en hel del lögner och konspirationsteorier om att Tillsammansskapet skulle vara en ”paraplyorganisation för AFA” så verkar han inte nämnvärt brydd över att Norberg spyr ur sig den ena konspirationsteorin efter den andre.

Mer om Carl Norberg:

Carl Norberg har spridit konspirationsteorier, ofta baserade på antisemitiskt tankegods, om att världsekonomin styrs av dolda krafter. På sin blogg förnekar Norberg Förintelsen och att människor mördades i gaskammarna i nazistiska förintelseläger. Han förnekar även de mobila gasbilar som användes för att mörda judar genom kolmonoxiden från avgaser.

”Utrotningslägrens tekniska utformning gör vidare obevekligen gällande att det har förekommit gaskammare för användning av Zyklon B i ett antal av dessa läger. De tekniska och kemiska förutsättningarna för detta som möjlig metod för massavrättningar genom dessa funktioner föreligger dock uppenbarligen inte, precis som med kolmonoxiden och dieselmotorer, detta ÄR en rent faktisk omständigheter i sak, skrev han på sin blogg 2013.

Norberg, menar att det ”möjligen” fanns motiv till att människor dödades i Nazityskland men ifrågasätter om det var nazisternas motiv. Han antyder istället att det i själva verket var ”sionister” och multinationella företagsledare som låg bakom de avrättningar, som enligt honom, trots allt ägde rum.

”Motiven finns alltså möjligen, men de förefaller oklara med avseende på vem som uppges ha haft motiven till dessa massavrättningar, metoden för avrättningar av den beskrivna omfattningen finns inte, vittnesmål finns, men belägg för kropparna finns inte.”

För att styrka sina påståenden länkar Norberg på sin blogg till en text på en förintelseförnekarsajt, som även sprider texter från öppet nazistiska sajter. I den text Norberg länkar till påstås att gaskamrarna har använts som ”avlusningsstationer” med syftet att rädda liv. I texten kallas Förintelsen för en bluff. 

Mer om Nya Tider:

Nya Tider drivs av den tidigare redaktionen i Nationaldemokraternas tidning Nationell Idag. De startade tidningen efter en utdragen internkonflikt i Nationell Idag. Bland annat anklagade Nationaldemokraternas partiledare, Marc Abramsson, den dåvarande chefredaktören för Nationell Idag, Vávra Suk, för förskingring. Suk är nu chefredaktör för Nya Tider.

Att Söder låter sig intervjuas av förintelseförnekare och människorna bakom Nationell idag kan förklara varför Söder kallade Pavel Gamovs kontakter med samma kryptonazister(SD:s egna ord) för ”tramsigt”. Söder menade också att det inte fanns på kartan att medlemsutskottet skulle diskutera Gamovs ogillande av hudfärgen på Mona Sahlins svärson.

***UPPDATERING***

Inom loppet av några minuter hade Norberg funnit sin väg in i vårat kommentarsfält:

zvsddbcxb


Stötta vår verksamhet
  • 136
    Delningar