Granskning

IRM intervjuar Granskning Sverige – vi är inte nazister, men ni har betalt av synagogan för att sprida judisk propaganda

Written by Henrik Johansson

Vi på IRM tänkte att vi skulle göra ett sista tappert försök att få tillstånd en seriös intervju med den rasideologiska Youtubekanalen Granskning Sverige. Våra frågor handlar om GS påståenden att de utsätts för ”guilt by association” med nazister trots att deras medarbetare själv deklarerat att han sympatiserar med den revolutionära och våldsamma organisationen Nordiska motståndsrörelsen. Som ni säkert vet kräver även GS att få ställa frågor till oss i utbyte, frågor som ”stämmer det att du har över 30 i BMI” och ”kommer du ihåg när du uttalade Nürnberg fel”. 

Våra frågor tar avstamp i det youtubeklipp som GS publicerat och valt att kalla för en ”presskonferens”, men visar sig snabbt vara ganska ointresserad av att svara på frågor kring GS, och sin kollegas sympatier för nationalsocialister.

Källhänvisningar till det vi pratar om i intervjun.

Om Fabians sympati för Nordiska Motståndsrörelsen på Nordfront:

Tack Fabian för intervjun. Är det något du vill tillägga eller hälsa till Nordfronts läsare?

Tack själv! Även om vi inte är ense om allt så delar jag väldigt mycket av Nordiska motståndsrörelsens idéer och åsikter och tycker att ni gör ett bra jobb.

Från intervjun med Radio Regeringen där Fabian får frågan om han skulle marschera med Nordiska Motståndsrörelsen under första maj:

”Nej tyvärr, var den i närheten av där jag bor hade jag definitivt gått med”

Granskning Sverige hånar Malin Lernfelt när hon omber dem ta bort dödshot:

Frågorna vi ville ställa till Granskning Sverige:

 1. Du pratar mycket om ”guilt by asosiation” i presskonferensen, anser du att ni utsatts för det och på vilket vis?
 2. Nu har ju Fabian tydligt deklarerat sin sympati för nationalsocialistiska Nordiska Motståndsrörelsen både på deras egna sajt och i podden Radio regeringen. Bland annat menar Fabian att han skulle marscherat med NMR i deras förstamajtåg om det inte vore för avståndet. Är det ”guilt by asosiation” att säga att Fabian sympatiserar med nationalsocialismen?
 3. Kan det inte vara viktigt för till ex de Sverigedemokrater eller andra personer som inte uppskattar nationalsocialism att veta om era kopplingar till- och sympatier för NMR?
 4. Du pratar om att Granskning Sverige ”vitaliserat demokratin”, samtidigt sympatiserar ni med en gruppering som vill avskaffa demokratin och hänga politiker i lyktstolpar. Ni säger också att ni kanske kommer att skicka socialdemokrater till folkrättstribunalen i Haag, hur rimmar detta med en tanke om demokrati?
 5. Du påstår att Fabian inte är antisemit, men samtidigt påstår ju han själv att judarna är roten till allt ont, han förnekar även förintelsen och beskriver den som en lögn?
 6. Du tycker att det är orättvist att media tar upp de som hotar journalister under era youtubeklipp och att ni inte kan lastas för detta. Men för att ta ett exempel så påstår Fabian i sitt klipp med Expressenjournalisten att Expressen inte kontaktat honom innan, men samma dag deltar Fabian i poddar där han erkänner att Expressen försökt kontakta honom. Och många av hoten som riktas mot journalister grundar sig ju i den här lögnen att Expressen inte försökt kontaktat Fabian och bara ”våldgästar” honom?
 7. Du pratar om de här ”45 felen” i Eskilstunakurirens granskning. När vi tittar närmre på den så finns det ju en hel del märkliga såkallade fel.
 8. Ni menar att media, jag själv med flera har attackerat Fabians fru och dragit in henne i denna historia. Samtidigt är ni på Granskning Sverige de enda som gång på gång återkommer i text om henne och barnen. Ni har bland annat lagt fokus på hennes identitet och barnens ålder. Fabian har gått så långt att han uppmanat nationalsocialisterna som följer Radio regeringen att kontakta henne via SMS. Är det bättre och mindre hotfullt när nazister kontaktar henne än journalister som omber henne ta ett meddelande?
 9. Till sist, om du såg ett kommunistiskt anonymt nätverk som bedrev kampanjer för att få Sverige att inför planekonomi och som försökte påverka våra politiker, företag och befolkning i en kommunistisk riktning. Tycker du att det vore rimligt att bevaka dem och avslöja deras identitet?

Stötta vår verksamhet
 • 700
  Delningar