Dumheter

Ekeroth censurerar kritiker efter IRM:s avslöjande om statistikfiffel

Här om dagen avslöjade vi på IRM att även Kent Ekeroths senaste ”dokumentär” var till stor del byggd på direkt felaktig statistik och minst sagt flexibla sanningar. Ekeroth som dag in och dag ut påstår att media/politiker ”mörkar” obekväma sanningar och trixar med statistisk visar sig vara minst lika flexibel med sanningen som de han påstår sig bekämpa. Alltså en ”SD-PK-politiker” som mörkar obekväma sanningar för sina väljare.

Det hela blev ännu mer komiskt då Ekeroths avsikt med filmen enligt egen utsago var att besvara migrationsministern Tobias Billström ”felaktigheter”, något alltså Ekeroth gjorde genom att presentera just felaktig och grovt vinklad statistik. Bland annat presenterade Ekeroth statistik där det uttryckligen stod att siffrorna endast var ett urval och därmed inte på något sätt en sanning. Men statistiktrixandet slutade inte där! Ekeroth hävdade även att irakier i liten utsträckning återvänder till Irak och som belägg för sitt påstående använde han statistik för åren 2000-2010, alltså en period då kriget i Irak delvis pågick. Vad han ”glömde” att nämna var att de senaste två åren har den irakiska återflytten ökat och 2012 var irakier den grupp som ökade allra mest i återflyttningsstatistiken.

Efter vårt inlägg fick Ekeroth motta en massiv kritik i kommentarsfälten på sitt youtubekonto något han valde att besvara som en sur tioåring:

1394904_10200825148175475_291930392_nKom ihåg att Ekeroth är en utbildad ekonom och borde ha bättre koll på siffror och statistik än vad han uppvisar i sin ”dokumentärfilm”. Passa även på att ha i åtanke att Ekeroth är en fullvuxen människa som sitter i riksdagen, något som inte märks på hans svar:

1387924_10200825148215476_1943098044_nKritiken träffade uppenbarligen en öm punkt då det inte tog långa stunden innan Ekeroth stängde ner hela kommentarsfältet.

Så mycket för den fria debatten som Ekeroth talar så varmt om….

crying-baby-meme-generator-i-made-a-post-no-one-liked-it-285bae

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 24
    Delningar