Granskning

Ekeroth om M-politikern – att en invandrare ens har mage att ta ton mot oss svenskar

Nu har även Kent Ekeroth på allvar gett sig in i debatten om Richard Jomshofs utspel mot M-politiken Kahin Ahmed. Ekeroth skriver på sin Facebook att den enda riktiga skandalen är att en person som: ”invandrat hit från långtbortistan ens har mage att säga till svenskar var vi får vara i vårt eget land”.

Innan vi går in på Ekeroths uttalande vill vi än en gång påminna om att Ahmed inte krävt att Jimmie Åkesson ska portas från en kommun. Det Ahmed faktiskt skrev var att det privata eventet Politikerveckan i Järva inte borde ha bjudit in Jimmie Åkesson. Ett krav som av ett icke rasistiska parti hade bemöts med varför de borde var med på eventet, inte att kravställaren borde kastas ut ur landet. Detta rubriksattes sedan av Nyheter 24 med: ”Du är inte välkommen i förorterna, Jimmie Åkesson”.

Därför blir det också en halmgubbe när Ekeroth och Jomshof mdfl försöker låtsas om att Ahmed och Jomshof egentligen sa samma sak. Ahmed hade en åsikt om vilka som skulle delta på ett event, Jomshof sa åt en folkvald svensk politiker att han inte var välkommen i landet. STOR skillnad:

Ekeroth menar alltså att det är magstarkt att en folkvald svensk politiker, som bott här i 26 år och med svenskt medborgarskap, inte har samma rätt som ”oss svenskar” till en åsikt.

Samtidigt blottar Ekeroth bara vad SD alltid har sagt, är du inte infödd sedan generationer så är du inte riktigt svensk och du har heller inte riktigt samma rättigheter. Det är exakt sån här politik SD försöker lagstifta fram när de till exempel säger att invandrare med medborgarskap inte ska få ställa upp i val fören de svurit trohet till kungen och varit medborgare i tio år.

Det enda chockerande med den här historien är att folk fortfarande blir chockerade över att Sverigedemokrater säger rasistiska saker.

Det är ju knappast så att de saknar stöd för sina rasistiska tankegångar…

Båda ovanstående dumpar är från Ekeroths kommentarsfält och ingen av de rasistiska utspelen mot Ahmed har modererats bort av Ekeroth.


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm


Stötta vår verksamhet
  • 2.2K
    Delningar