Granskning

SD-politiker i Hedemora om afghanska ensamkommande ”9000 potentiella sexförbrytare som vi dessutom ska försörja”

Written by Redaktionen

I dagarna uteslöts två namn ifrån SD Hedemoras lista. De har enligt P4 Dalarna skrivit  både främlingsfientliga och kvinnofientliga kommentarer i sociala medier. Deras aktiviteter på sociala medier uppmärksammades redan redan i januari 2019 av DT.se och det startades då upp personärenden mot dessa två. De har alltså varit under utredning i 11 månader så vi lär nog säga att deras nolltoleranskvarn jobbar verkligen sakta, men visst är det bra att de slutligen utesluts så deras nolltolerans åtminstone utåt verkar trovärdig.

Men det finns något som förbryllar oss i denna härva och det är SD:s förstanamn i Hedemora Gunilla Brandt Jonsson och hennes aktiviteter på Facebook. Det handlar om grov rasism, flera poster med den nazistiska konspirationsteorin om att det pågår ett folkmord på vita, massvis med delningar av nyfascistiska Fria tider, nazistiska Det fria Sverige, Nya tider som av partitoppen anses vara kryptonazistisk och även Nya dagbladet som har samma ideologiska bakgrund som Nya tider. Båda de senare sajterna har före detta företrädare från det nu avsomnade partiet Nationaldemokraterna som är en avknoppning av Sverigedemokraterna. Även en delning av nazistiska Nordfront hittas bland hennes delningar. I en av de delningarna skriver hon

9000 till potentiella sexförbrytare som vi dessutom ska försörja! Finns ca 600000 till afghaner i Irak som väntar – regeringen i Irak vill gärna bli av med dem! Welcome refugees skanderar vänstern!

I ett inlägg kallar hon rasifierade män och kvinnor för ”Importerat röstboskap – mutade?”. I en annan status delar hon en artikel från Nya tider med samma tema.

När de nu uteslutna Hedemorapolitikerna uppmärksammades 2018 var Brandt Jonsson också på tapeten och då ska partiet ha fört samtal med henne om vikten av vad man delar och lajkar på sociala medier, men i maj 2019 hittade vi återigen delningar av nyfascistiska Fria tider, nazistiska Motgift, Nya tider och då en artikel där den med judisk bakgrund finansmannen George Soros påstås ligga bakom Greta Thunberg.

Som vi ser det så silar SD Hedemora mygg och sväljer väldigt stora kameler.

Nedanstående dumpar är ifrån oktober 2018

Delning angående ensamkommande

Delningar av Nordfront och delningar med den nazistiska konspirationsteorin om att det pågår ett folkmord på de vita.

 

Här delar hon inlägg där olika politiker kallas för landsmördare, landsförrädare.

Hennes delningar av högerextrema sajter är så pass många så vi bifogar en nedladdningslänk istället.

Här är delningar från maj 2019

 


Stötta vår verksamhet