Granskning

Fabian Fjälling erkänner att Granskning Sverige hotat folk – hans kollegor skyller på SVT

Written by Henrik Johansson

IRM har under de senaste dagarna kunnat avslöja hur den antisemitiska organisationen Granskning Sverige (GS) vid ett flertal tillfällen ringt hem till kvinnor från gruppen #jagärhär och hotat att förfölja dem och ”komma efter dig så jävla hårt rakt upp i röven”. Flera av hoten och uthängningarna har publicerats på deras Facebooksida, men under gårdagen tog det stopp när Facebook fick nog och tog bort sidan. Fabian Fjälling har efter det meddelat att GS kommer att skapa en ny sida där hans kollegor inte kommer att tillåtas hota människor.

Det var alltså under gårdagskvällen som Granskning Sverige plockades bort från Facebook efter att det gjorts hundratals – kanske tusentals – anmälningar om trakasserier, hot och kränkande material. Av allt att döma handlar det om privatpersoner från alla delar av landet som fått nog av GS beteende, något som kulminerade när de helt ogenerat börjat hota kvinnor från gruppen #jagärhär.

Fabian Fjälling erkänner nu att GS har hotat människor, även om han försöker tona ner det hela genom att kalla hoten för något som skett i ”frustration”. Fjällings avståndstagande är heller inte mycket att hänga i julgranen då GS, vad vi erfar, inte gjort sig av med de medarbetare som hotat kvinnorna, istället väljer GS att skydda deras identitet från polisen:

Notera att även SD-politikern Nina Drakfors, som i juni representerade GS under Almedalen, förminskar hoten till att handla om ett ”språkbruk”.

Däremot verkar man inte ha talat ihop sig på Granskning Sverige då de via sin officiella Twitterkanal förnekar att man hotat människor. Istället skyller man allt på SVT, Expo, Socialdemokraterna, Researchgruppen och *trumvirvel* oss:

IRM har inte sökt Granskning Sverige för en kommentar då ingen på redaktionen hade mängden alkohol hemma som krävs för att orka sig igenom ett samtal med dessa anonyma ”tuffingar”.


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)

Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm


Stötta vår verksamhet
  • 1.3K
    Delningar